Ротари Клуб – Стара Загора дарява над 11 000 лева за борба с полиомиелита

STZAGORA.NET

Членовете на Ротари клуб – Стара Загора събраха 5670 лева за борба са полиомиелита (детски паралич). Към дарението ще бъдат прибавени 3800 щатски долара от направени вноски от по 100 долара от всеки ротарианец в Стара Загора. С общата сума ще могат да се имунизират няколко хиляди деца. “Така ще дадем своя принос в борбата за ликвидиране на тази коварна болест в световен мащаб”, заяви при провеждането на благотворителното събитие президентът на Ротари клуб – Стара Загора д-р Илия Попов (в средата на снимката). Събитието беше посветено и на 108-та годишнина от създаването на Ротари движението.

“Сред основните приоритети на Ротари Интернешънъл е програмата „Полио плюс”.

Полиомиелитът вече е ликвидиран над 99% в световен мащаб, но независимо, че сме много близо до премахване на това заболяване, пред нас има извънредна ситуация: ние не разполагаме с необходимите средства от 700 млн. щатски долара, за да довършим работата си”, каза още д-р Попов.

От 1995 година до днес ротарианците от целия сват чрез своята фондация и фондацията на Бил и Мелинда Гейтс са събрали и дарили 65% от средствата за ликвидиране на полиомиелита, като дарението е в размер на 2,18 млрд. долара.

* * *
Обръщение към гостите от Президента на клуба д-р Илия Попов:

Скъпи ротариански приятели от Кавала, Гърция; Лайънс клуб; Ротари клуб Стара Загора; Габрово; Димитровград; Нова Загора; Ротаракт; Интеракт и Инъруил,

Уважаеми гости,
108 години продължава нашето успешно пътуване в служба на обществото. От първата крачка на Пол Харис до днес, до днешния ден, който се чества като международен ден на Ротари.

През последните години Ротари Интърнешънъл прави сериозни стъпки към едно ново бъдеще. Насочваме нашите усилия за служба към приоритетни области:

- Да сложим край на детския паралич сега
- Да се подготвим за глобален старт на Плана за бъдеща визия
- Да укрепваме мира в света чрез образователни и хуманитарни програми

Днес Ротари е на световната сцена, заради програмата „Полио Плюс“. Полиомиелитът вече е ликвидиран в 99% от света, но въпреки че сме много близо до премахване на това заболяване, пред нас има извънредна ситуация: ние не разполагаме с необходимите средства от 700 млн. щатски долара, за да довършим работата си. От 1995 година до днес ротарианците от целия сват чрез своята фондация и фондацията на Бил и Мелинда Гейтс са събрали и дарили 65% от средствата за ликвидиране на полиомиелита, а това приятели е сума от 2.18 млрд. долара.

Постижимо е да се съберат тези средства да премахнем с общи усилия коварното заболяване като имунизираме всички деца.

Това е една много добра инвестиция, тъй като нетната икономическа полза от нея в размер на 9 млрд. долара в инициативата за унищожаване на полиомиелита, през следващите 20 години ще бъде между 40-50 млрд. щатски долара.

Скъпи приятели, уважаеми гости, имаме възможност да имунизираме всяко дете с полиомиелитна ваксина. Това е доказателство, че бъдещите ни глобални здравни инициативи могат да бъдат успешни!

Затова Ви приканваме тази вечер, на нашия празник – Международния ден на Ротари, да дарите част от своите средства, за да довършим нашата благородна кауза. Това ще бъде най-големия подарък за нас и децата по света.

Да променим заедно към по-добро живота на хората, а когато служим, помагаме на цялото човечество!

Д-р Илия Попов, д.м.,
Президент 2012-2013
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн