В тежко състояние остава самозапалилият се в Раднево Венцислав Василев

STZAGORA.NET
В тежък токсичен шок и със съмнения за вдишани топли пушечни газове остава 53-годишният мъж, който се самозапали във вторник в общината на град Раднево. Това съобщиха от Клиниката по изгаряния на пловдивската болница “Свети Георги”, където пациентът бе приет снощи с близо 80% термични травми. Съобщението е цитирано от mediapool.bg.

За сряда сутринта бяха насрочени операции, но заради усложнение в белите дробове бе направена единствено бронхоскопия.

Решението за отлагане на операциите е в интерес на пациента. Ако не бъде направено това изчистване, при продължителна операция има опасност саждите и другите замърсявания да проникнат по-дълбоко и да влошат състоянието на 53-годишния мъж.

Мъжът бе докаран снощи в тежко шоково състояние, като някои от изгарянията му са много дълбоки. Заради травмите на дихателните пътища веднага се е наложила интубация и включване към апаратно вентилиране, уточняват лекарите.

53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на община Раднево около 15:30 часа. Кметът на Раднево д-р Юлиан Илчев обясни, че мъжът е социално слаб, безработен. Живеел на семейни начала с жена, имал и пет деца. Обитавал общинско жилище, но плащал навреме сметките си.

“Много е неприятно това, което се случи”, заяви кметът Илчев. Той обясни, че мъжът не е искал среща с него досега. Не издигал и някакви искания или лозунги срещу общината. През есента е работил по програмите за временна заетост на археологически обект в Радневско. В момента обаче и той, и жена му били без работа.

Когато влязъл в сградата на общината, мъжът се обърнал към служителката на пропуска и казал: “Искаш ли да се запаля”, след което лумнал в пламъци. Общинари смятат, че се е полял с бензин, точно преди да влезе в сградата.

Охранител на общината скочил да гаси мъжа, но пламъците бързо го обхванали. Разнесъл се силен дим в коридорите на общината. Веднага пристигнала и линейка, но Венцислав вече имал тежки изгаряния.

Венцислав Василев е третият за един месец, който отчаяно посяга на живота си с публично самозапалване.
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн