Задържаха директора на Инспекцията по труда в Стара Загора

STZAGORA.NET
Директорът на Инспекцията по труда в Стара Загора Камен Маринов е бил задържан тази сутрин за 24 часа, съобщи Дарик. По неофициална информация той е обвинен по чл. 282 от НК за длъжностни престъпления – принуждавал фирми да сключват договор с определена служба за трудова медицина.

От ОД МВР – Стара Загора направиха следното съобщение по случая:

Служители на сектор “Борба с организираната престъпност” – Стара Загора при ГДБОП задържаха 36–годишния К.М. – директор на дирекция „Инспекция по труда“ в града, за извършени от него престъпления по служба.

При последвалото днес претърсване в жилището и на работното му място са иззети документи, които имат отношение към разследването.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 282 от НК под наблюдението на Окръжната прокуратура – Стара Загора.  Работата по документирането му продължава.
* * *
Маринов е бил задържан в дома си, а при обиска са били намерени 8 баровски часовника „Ролекс”, всеки от който струва по 20 хиляди лева, хвърли нова светлина върху случая Агенция “Стандарт”.

Разследвашите са установили, че Маринов имал регистрирана фирма по трудова медицина и сключени договори с над 70 дружества за задължителни медицински прегледи на персонала. От полицията отказаха да коментират версията, че проверката срещу областния шеф е започнала след сигнал за поискан от него подкуп от старозагорски предприемач, за да прикрие открити нарушения на трудовите инспектори в неговата фирма. В хода на продължаващото разследване щяло да се установява как и на каква цена държавния чиновник е осигурявал договорите за фирмата си.

Камен Маринов е назначен за шеф на областната инспекция по труда по времето на тройната коалиция. По това време той беше и член на общинското ръководство на БСП, а на миналите парламентарни избори бе и в листата на кандидат-депутатите на левицата. Всички очакваха смяната му, но той изненадващо се обърна срещу благодотетелката си – бившия социален министър Емилия Масларова, обвиняема за скъпоструващия ремонт на социалния комплекс в Стара Загора. Като шеф на една от службите, която се намира в тази сграда, Маринов изпратил услужливо доклад до новия социален министър Тотьо Младенов за строителните безобразия въпреки излетите милиони за ремонта. Шефът на инспекцията по труда стана и свидетел по делото и дори се оплака, че бил подложен на телефонен тормоз и заплахи от единия от обвиняемите с Масларова – старозагорският бизнесмен Венцислав Драганов.
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн