Премиера на Държавен куклен театър – Стара Загора: “Вълшебникът от Оз”

STZAGORA.NET

„Вълшебникът от ОЗ”
Мюзикъл по Л.Ф.Баум

27 февруари – сряда, от 19.00 ч.
Спектакълът е подходящ за деца над 3 години!
Тел. 042 620 346

Постановка: Боньо Лунгов
Драматизация и текстове на песни: Майя Енчева и Константин Каракостов
Композитор: Михаил Шишков
Кукли, костюми и сценография: Диляна Първанова
Хореография: Константин Каракостов
Филм: Петко Лунгов
Мултимедия: “Три седем две пет”

Участват: Ваня Камянска, Биляна Райнова, Елица Стоянова, Гергана Василева, Янчо Иванов, Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Станислав Матев

“Вълшебникът от Оз” е една класическа приказка, която от самото си създаване до наши дни е любопитна за всеки един творец. Мюзикълът, който се подготвя в ДКТ Стара Загора, е предизвикателство за постановъчния екип и за младата трупа от талантливи актьори. Самият жанр изисква както отлична актьорска игра, така и много добра музикална и танцова култура.

Сюжетът и героите на “Вълшебникът от Оз” са познати на всички деца и техните родители. Това прави адреса на представлението интересен за малки и големи. Спектакълът е синтетичен. В него са преплетени куклен, драматичен театър, танц, музика и филм. С богато въображение са изработени костюмите, сценографията и мултимедията в представлението.

Постановъчният екип си е поставил задачата да не променя класическата приказка, но използвайки богати изразни средства и много фантазия, да превърне “Вълшебникът от Оз” в един съвременен спектакъл.

Проф. Боньо Лунгов
*

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн