Пиян казанлъчанин свали светофар, откраднаха близо 5 тона дизелово гориво, заловиха двама грабители и други крими новини от днес

STZAGORA.NET
ПТП
На 22.02.2013 г. около 02:55 часа по бул. „Княз Ал. Батенберг” в Казанлък в посока запад-изток се е движил л.а. „Опел Омега”, управляван от 25-годишния Г.А. от Казанлък. Поради движение с несъобразена скорост върху мокрото пътно платно водачът губи контрол над автомобила, качва се върху тротоара вдясно и се удря метален стълб с монтирани на него три светофара. В резултат на удара стълбът е деформиран, а светофарите са паднали на земята. Пострадали няма. Пробата на водача за употреба на алкохол е отрицателна.

Кражби
На 21.02.2013 г. във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за извършена кражба на 4700 л дизелово гориво от цистерна, намираща се в асфалтова база в с. Богомилово. Образувано е досъдебно производство.

Разкрити престъпления
На 21.02.2013 г. в Първо РУП – Стара Загора е подаден сигнал от 19-годишния С.В. за това, че на ул. „Ген. Гурко” е бил пресрещнат от непознати за него лица, които му нанесли няколко удара, след което го принудили да отидат до дома му. От там непознатите отнели преносим компютър и мобилен телефон. В резултат на бързо проведените оперативни мероприятия полицейските служители от Първо РУП – Стара Загора установяват извършителите на деянието. Задържани в полицейското управление за срок до 24 часа са Д.И. на 26 години и И.А. на 18 години, и двамата от Стара Загора.

Във връзка с отразена кражба от 30.01.2013 г. на два медни бакъра и тава от гаража на 70-годишната Б.Д. от Казанлък, полицейските служители от РУП – Казанлък установиха, че извършителят на деянието е 21-годишен мъж от с. Ръжена, общ. Мъглиж. Ю.Н. е задържан за срок до 24 часа.

Полицейските служители от РУП – Казанлък установиха извършителите на две домови кражби от къщи в с. Хаджидимитрово. Задържани за кражбата на медни съдове, медни пръскачки и други вещи са С.Ф. на 31 години от Казанлък и двама мъже от с. Хаджидимитрово – М.Ч. на 25 и С.У. на 23 години. В хода на работата е установено, че тримата са извършители и на домови кражби в Крън. От изкупвателен пункт там са иззети предадените от задържаните кафемашина, медни съдове, кабели и медни пръскачки. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

В РУП – Казанлък на 05.02.2013 г. е подаден сигнал от И.Т. на 43 години от с. Хаджидимитрово за това, че за времето от 20.01. до 05.02.2013 г. неизвестно лице е проникнало в плевнята му в с. Ръжена, Казанлъшко, и е извършило кражба на 50 бали сено. Установен е извършителят на деянието. Това е 31-годишният С.Н. от с. Ръжена.

Във връзка с подаден в РУП – Гълъбово сигнал за кражба на електрическа помпа за вода, три брадви, ръчна количка и земеделски сечива от дома на 55-годишния П.Г., полицейските служители от районното управление в града установиха извършителите. Това са К.М. на 18 години от Хасково и 15-годишен младеж от Гълъбово. Продължава работата по изясняване на престъпната дейност на лицата.

Във връзка с отразено взломяване на предно дясно стъкло на л.а. „Опел Зафира”, собственост на 31-годишния старозагорец Б.Б., полицейските служители от Второ РУП – Стара Загора установиха и задържаха извършителя на деянието. Това е И.Д. на 31 години от Стара Загора.

Бързо полицейско производство
На 22.02.2013 г. е започнато бързо полицейско производство срещу 23-годишния старозагорец Г.С. за това, че на същата дата е управлявал автомобила си „Сузуки” под въздействието на алкохол и при влизане в с. Ловец на десен завой губи контрол над управлението му, като се блъска челно в предпазната мантинела.

Кражби
На 21.02.2013 г. във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от Й.Й. на 63 години за това, че от трансформатор, намиращ се на територията на Птицекомбината в с. Маджерито е извършена кражба на меден проводник и трансформаторно масло. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21.02.2013 г. в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от Г.Г. на 41 години от с. Средец за това, че неизвестно лице е извършило кражба на 16 пчелни кошера, собственост на Т.К. на 71 години от Стара Загора. По случая се води досъдебно производство.

На 21.02.2013 г. във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 26-годишната А.И. от Стара Загора за това, че неизвестен извършител е отнел катализатора от автомобила й „Пежо 206”. Същият е бил паркиран на паркинг в кв. „Казански”. По случая е образувано досъдебно производство.

Други
На 21.02.2013 г. полицейски екип от Второ РУП – Стара Загора спира за извършено нарушение на закона за движение по пътищата (техническа неизправност на задните светлини) таксиметров автомобил „ВАЗ 2107” до бензиностанция на ул. „Войвода Стойно Черногорски” в Стара Загора. В хода на проверката водачът на автомобила И.Ш. на 57 години от Стара Загора пречи на полицейските органи да изпълнят служебните си задължения, държейки се агресивно и арогантно – дърпа служебните им знаци и акта за установяване на административно нарушение. Агресивно поведение и закани И.Ш. проявява и към изпратения на място екип на „ДАИ”, поради което същият е задържан за срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
*

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн