Преглед на печата – вестник “Старозагорски новини” – петък, 22.02.2013

STZAGORA.NET
България я чака служебно правителство с обществен съвет, е водещото заглавие днес на вестник “Старозагорски новини”. Президентът отказа прибързани решения за свикване на Велико народно събрание, се пояснява в публикацията.

Старозагорски животновъди протестираха в подкрепа на Бойко Борисов, е вторият акцент от първа страница на вестника. На жълтите павета към колегите си от страната са се присъединили, но без техника и животни, стотина фермери от Стара Загора, Казанлък и Гълъбово, по думите на Танчо Колев, председател на Националното сдружение на млеко- и месопроизводителите.

Под надслов “Жена сяда на кметския стол в Павел баня” вестникът съобщава, че начело на подбалканската община след потвърденото от Пловдивския апелативен съд отстраняване от длъжност на досегашния градоначалник Станимир Радевски сяда досегашният зам.-кмет Йорданка Енева. Подробностите – във вестника.

От първа страница тръгва и информацията за приетия вчера от Общинския съвет в Стара Загора бюджет за новата финансова година. Старейшините от БСП гласуваха с “въздържал се”, а представителят на ДСБ – “против”, пояснява подзаглавието на втора страница, където е прехвърлен основният текст.

Също на втора страница се съобщава, че старозагорските пенсионери над 65 г., ще пътуват с 50% намаление по линиите на градския транспорт срещу годишни карти от 5 лв., по решение на ОбС. С билет на половин цена ще се придвижват от и до селата в общината и учениците от 16 до 18 г. Друга новина, свързана с градския транспорт е, че комисия от старейшини и представители на администрацията ще проведе до края на април конкурс за управител на общинската фирма “Тролейбусни превози”.

Голямо интервю с областния управител Недялко Недялков вестникът предлага на трета страница. Заглавието е “Справедливо протестиращите граждани не успяха да намерят точната формула”. В него губернаторът казва мнението си относно това, имало ли е провокатори сред протестиращите и предупреждава, че гражданското общество не бива да бъде използвано от жадни за власт субекти. Големите инфраструктурни проекти в Старозагорска област ще бъдат продължени след изборите, изразява увереността си Недялко Недялков. Интервюто си струва да бъде прочетено в цялост директно от страниците на изданието.

Протестът в Стара Загора се разцепи, съобщава още вестник “Старозагорски новини”. Образували са се два лагера, които имат срок до късния следобед в събота да подготвят исканията си за участие на национално ниво. Подробности – в публикацията с автор Росица Въльовски.

Потвърдиха, че има “конска” лазаня в Старозагорско, е друг от основните акценти в днешния брой. Новината е развита на стр.5

Здравната тематика е представена от водещи заглавия като “Кръвният център осъди болницата за неплатени фактури” и “Проблем с направленията отчитат от БЛС”. Вестникът публикува и обширно интервю с управителя на Онкоцентъра в Стара Загора д-р Петьо Чилингиров. Заглавието е “Ракът е лечим, ако се открие навреме”.

На стр. 11 под заглавие “Факлоносци на ужаса и смъртта” участникът в антифашистката съпротива Тотю Бакалов реагира остро срещу възраждането на тъмни сили, проявили се и тази година на 16 февруари чрез факелното шествие в памет на о.з. ген. Христо Луков – водач на легионерите в България до убийството му на 13 февруари 1942 г.

В рубриката “Между нас да си остане” – ЧРД на бизнесмена Евгений Спиров и дипломата Радион Попов.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн