Петима са задържани за незаконна търговия с цигари без бандерол

STZAGORA.NET
Икономическа полиция и ГДБОП при ОДМВР – Стара Загора разкриха 460 000 къса цигари без бандерол.

На 18.02.2013 г. под ръководството на Районна прокуратура на територията на ОДМВР – Стара Загора бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с държането и търговията на цигари без акцизен бандерол.

В хода на операцията са извършени претърсвания и изземвания в Стара Загора и селата в областта – с. Калояновец, с. Змейово и с. Арнаутито.

В дома на 76-годишната С.М. от с. Калояновец органите на реда откриха 460 000 къса цигари (46 мастербокса) без акцизен бандерол с марка „Дон”. 2800 къса цигари (14 стека) без бандерол от марките „Дон” и ”Бохеми” бяха иззети от дома на 51-годишния М.К., също от с. Калояновец, който е задържан за срок до 24 часа в поделенията на ОДМВР – Стара Загора. Освен него задържани за срок до 24 часа са и И.Т. на 35 години, Д.Т. на 28 години, Й.Т. на 57 години и И.И. на 40 години. За превоза на цигарите групата е използвала товарен автомобил със специално пригоден за целта тайник. По случая е образувано досъдебно производство.
*

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн