Масово участие на ученици спаси днешния протест в Стара Загора. Очертаха се и организатори на “спонтанната” гражданска активност

STZAGORA.NET

Масовото участие на ученици придаде що-годе приличен обем на днешния протест в Стара Загора. Към 17.30 часа пред сградата на “EVN България” (Енергото) имаше около 300 души. За разлика от предишните два дни не се забелязваха партийни функционери, почти нямаше и пенсионери. Но затова пък младежите, по думите им, бяха твърде млади – от 10-ти клас на училище “Христина Морфова” (Музикалната гимназия), по думите на агитка от няколко момичета, които вдигаха високо над главите си размножени на принтер скандално цинични шаржове на премиера Борисов, и от “Механото”, според уточнението на младо момче, държащо трикольора на първа линия заедно със свои съученици.

"От "Христина Морфова" сме, от 10-ти клас..."

Очертаха се и организатори на “спонтанния” протест. Учениците бяха водени от висок мъж над 60-те в спортен екип, с вид на физкултурник, който с голям картон в ръка (сгънат на две стенен календар) ги изкомандва: “Хайде сега, тръгвайте надолу”. На наш въпрос какъв им е и защо се държи като техен класен ръководител, мъжът, видимо объркан, отговори, че просто ги подканя да тръгнат, докато не е заваляло. По-късно журналисти го идентифицираха като бивш синдикалист в бившата тютюнева фабрика “Слънце” в Стара Загора.

"Класният", който командваше групата ученици, не пожела да се представи с името си.

От “Енергото” колоната на участниците в протеста се придвижи до площада пред Общината. Там те бяха обговорени през мегафон от двама-трима. Един от ораторите накрая, точно преди изтеглянето на протестиращите от площада, направи потресаващ гаф. “Организаторите на протеста…” – започна той, очевидно с намерението да даде някакви указания, но близкостоящият до него го сръчка, и сгафилият побърза да се поправи: “А, да, няма никакви организатори”.

"Организаторите на протеста... А, да, няма никакви организатори..."

От центъра колоната протестиращи се насочи към паметника на Васил Левски, като по пътя си за 3-4 минути блокира движението на “Столетов” и “Цар Иван Шишман” до ГПЧЕ “Ромен Ролан”.

Ученикът вдясно: "От Механото съм, в 9-ти клас..."

На млади момичета бяха раздадени анти-Борисов листовки, размножени от някого на принтер.

Втората "спирка" на участниците в днешния митинг бе площадът пред Общината.

*

бутон за сайт

9 коментари on “Масово участие на ученици спаси днешния протест в Стара Загора. Очертаха се и организатори на “спонтанната” гражданска активност”

  • Август Траянов wrote on 19 февруари, 2013, 20:40

    Нещо ми се губи…
    Протестите започнаха спонтанно, против много, много високите сметки за ток. И моята сметка е висока и съм съпричастен на протестиращите. Не мога да участвам заради смените, на които работя. После се появиха политиците, покрай тях и лумпените и всичко се опорочи. И вместо да искаме намаляване на сметката, започнахме да искаме сваляне на правителство. Къде отиде добрата идея на протестите?!
    Нещо ми се губи…

  • един гражданин wrote on 19 февруари, 2013, 21:26

    Какво ти се губи бе колега сметките за ток са само клечката кибрит върху локвата бензин !!!!недопустимо е за мен по улиците да има коли за по 100 хиляди (броят на тези коли се увеличи доста)а в същото време много хора да нямат пари за сметките дори !!!!!това е НЕДОПУСТИМО!!!!ЩЕ БЪДА НА УЛИЦАТА ВСЕКИ ДЕН ЩОМ ИМА ХОРА КОИТО СТАЧКУВАТ!!!!!!!

  • радио ереван wrote on 19 февруари, 2013, 21:35

    Да вдигнат доходите – непременно! Партиите да спрат да клатят лодката – задължително! Иначе – зад борда!

  • един гражданин wrote on 19 февруари, 2013, 21:36

    КАКЪВ ОРГАНИЗАТОР Е ТОЗИ СЯРОВ??????ЗА ДА ВЗЕМЕШ ИЗПИТ ПРИ НЕГО (В ТРАКИИСКИЯ) ТРЯБВА ДА СИ КУПИШ СМЕШНАТА МУ КНИГА!!!!!!!ТОИ ИЗНУДВА СТУДЕНТИТЕ СИ !!!КАКЪВ Е ТОЗИ ПАЛЯК!!!!

  • spiro wrote on 20 февруари, 2013, 2:16

    Август Траянов е прав…не може всичко да се политизира по такъв идиотски начин, разграничавайте нещата, сега ситуацията от референдума се повтаря…а колкото до изказването на “един гражданин”… Явно си бая глупав комуняга, хората са работили и са си купили хубави коли, ако искаш всичко да е като в живково време, всчички да сме зле, живей си в миналото и не се оплаквай, простак…

  • един гражданин wrote on 20 февруари, 2013, 10:40

    абе тъпо копеле и аз карам хубава кола бе да го *** на баба ти! въпроса е друг че в германия само бизнесмените карат коли за по 100 бона! а тука всеки СОПОЛ И ДРЕБЕН ТАРИКАТ!!!! ЗА ДА НАСТЪПИ ПРОМЯНА ТРЯБВА ДА ИМА СРИВ В ПОЛИТИКАТА ДО СЕГА И ДА СЕ ИЗГРАДИ ВСИЧКО НА НОВО!! СПИРО НЕ ТЕ ЗНАЯ С ТОВА ИМЕ ЦИГАНИН ЛИ СИ ИЛИ СЕЛЯНДУР НО ЩЕ ПАДНЕШ ТИ НА МОЯ!!!!

  • един гражданин wrote on 20 февруари, 2013, 10:42

    КОЛЕГИ ПРОТЕСТИРАЩИ ДОВЕЧЕРА ВСИЧКИ В 17 НА СЪЩОТО МЯСТО !!!!НЕКА ДА ПРОМЕНИМ СЪДБАТА НА ДЕЦАТА НИ!!!!!!ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ ПО-ДОБЪР ЖИВОТ !!!!!

  • учител в гимназия wrote on 20 февруари, 2013, 11:15

    До спиро! спиро искам да те попитам как един 18 годишен ще кара последен модел мерцедес? и родителите му които аз съм учил и добре зная колко е умственият им багаж, (много малко, колкото е и твоят), та как такива хора, които едва завършиха, сега са едни успешни бизнесмени???? С каква работа става това????? Обясни моля те ако можеш?????

  • гражданин на сз wrote on 22 февруари, 2013, 7:31

    Аз не мога да разбера защо не се протестира пред съда и прокуратурата, след като има толкова много вземания и кражби през годините на прехода.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн