Светът отново се обединява в „Часът на Земята“

STZAGORA.NET
На 23 март 2013 г., събота, светът отново ще се обедини в своите усилия да съхрани Земята. Глобалната инициатива има за цел да привлече вниманието на хората към проблема с климатичните промени и да ги стимулира да заемат активна позиция в неговото решаване.

Тази инициатива започва през 2007 г. в Австралия по инициатива на природозащитната организация WWF. Тогава в рамките на един час хората изразяват своята воля за по-устойчиво бъдеще, като загасяват осветлението в домовете си. През тези 60 минути се притъмняват и фасадите на публични сгради и културни паметници.

През 2012 г. в кампанията са се включили повече от 7000 града от 152 страни в света. В България в кампанията участваха 74 града, Казанлък бе един от тях. Притъмниха своите сгради Народната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Президентството, Парламентът, БНБ и много други институции.

През 2013 г. светът отново се обединява в името на запазването на Земята, на чистотата на нейната природа и съхраняване на нейните ресурси. Денят е 23 март от 20.30 до 21.30 часа.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн