Професор Михаил Константинов: Във всички видове избирателни комисии мнозинство има опозицията

STZAGORA.NET
Агенция “Фокус”
Във всички видове избирателни комисии мнозинство има опозицията, каза в интервю за предаването „Това е България” на Радио „Фокус” професор Михаил Константинов, председател на съвета на директорите на „Информационно обслужване”. Той бе категоричен, че от опозицията нямат основания за извършване на фалшификации на предстоящите избори.

Според Константинов при тази ситуация не може в една комисия да се получи измама, ако в нея не участва и опозицията. Като пример той припомни, че в комисиите от парламентарните избори през 2009 г. управляващите тогава от Тройната коалиция – БСП–ДПС-НДСВ са имали квалифицирано мнозинство, а са загубили изборите и добави, че тези внушения от опозицията се правят с цел да се подрива доверието в изборния процес на българските граждани и така да се намали избирателната активност.

Проф. Константинов увери, че нито един глас няма да бъде пропуснат и нито един няма да бъде добавен. Той допълни, че „Информационно обслужване” не може да преброи нещо друго от реалните протоколи.

Относно „чувалите с бюлетини”, професорът поясни, че те нямат никакво отношение към изборния резултат. „Бюлетините попадат в чувалите след като са преброени, написан е секционният протокол и след като данните са вкарани в компютърната база данни на районните комисии”, поясни проф. Константинов.

Относно гласуваните промени в Изборния кодекс, професор Михаил Константинов заяви, че те са адекватни както с изборния процес, така и с очакванията на избирателите.
*vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн