Странна реакция на тракийката Петра Мечева срещу фитнес на открито в парк “Тракия”

STZAGORA.NET

Петра Мечева, председател на Тракийско дружество „Одринска епопея” в Стара Загора, е възразила срещу новата площадка за фитнес на открито, която днес трябваше да бъде открита в парк “Тракия”. Това стана ясно в последния момент преди насроченото за 12.00 часа днес официално откриване на стрийтфитнеса, което вследствие на това не се състоя.

Новината изненада медиите, които с бележници, камери и микрофони се бяха събрали, за да разгласят появата на поредната площадка за масов спорт в Стара Загора. Тя бе създадена със средствата, събрани от участниците в благотворителното масово бягане на 21 април 2012 г. в Стара Загора, както и с помощта на обществените организации, отбелязани на специална табела пред площадката с уредите (виж снимката по-долу).

Състоящата се от 6 спортни съоръжения площадка е получила през последната половин година всички необходими за откриването й строителни разрешителни. След възражението на уважаемата г-жа Мечева сега тя ще бъде преместена най-вероятно в парк “Зеленият клин”.

“От името на лекоатлетическия клуб кандидатствахме с нашия проект пред Фондация “Работилница за граждански инициативи” и получихме допълнително съфинансиране, за да закупим и монтираме уредите на обща стойност 10 400 лв.”, уточни на място прославената лекоатлетка-ветеран Красимира Чахова, член на УС на Клуба по лека атлетика “Берое” – Стара Загора.

“6 месеца вадихме строителните разрешения – със срокове за обжалване и всичко… Уредите са монтирани от 3 месеца. Защо отиваш да протестираш един ден преди откриването?! Протестирай примерно първия ден, след като са монтирани, ако не си разбрал!…”, коментира на свой ред ситуацията Даниела Димитрова, изп. директор на Обществения дарителски фонд в Стара Загора.

КОМЕНТАР НА STZAGORA.NET: Уважаемата г-жа Петра Мечева дължи според нас обяснение на старозагорската общественост, или поне на жителите на квартала около парк “Тракия”, за неочакваната си и твърде странна реакция по отношение на 6-те уреда за масов спорт. От какво е предизвикано отрицанието й? От близостта на паметника на Капитан Петко войвода, който е на трийсетина метра от площадката ли? Дошлите днес за несъстоялото се откриване старозагорци обаче единодушно коментираха, че това не може да е основателна причина. Още повече че съображението й не е било споделено и обсъдено с никого предварително. Заради почтените си 82 години, които скоро ще навърши, вероятно самата г-жа Мечева не отдава голямо значение на масовия спорт. Но младото поколение си иска своето. За да се увери в това, бихме й препоръчали да се качи на Аязмото и да види колко оживено се използва тамошната площадка с подобни уреди за фитнес на открито.



Децата на Стара Загора имат нужда от спортни площадки!


*

бутон за споделяне

3 коментари on “Странна реакция на тракийката Петра Мечева срещу фитнес на открито в парк “Тракия””

  • Кристина wrote on 13 февруари, 2013, 15:53

    Явно госпожа Мечева е единствената която е имала смелостта да се опълчи срещу това недомислено и некачествено дарение. Какво да преместят, та то едното колелото вече е счупено. Значи тичахме ние като гламави в дъжда уж от нас зависело да се съберат пари и накрая какво направиха с тези пари? Едно голямо нищо. Манджа с грозде едни зелени, едни оранжеви, пльоснаха ги в калта и това е на ви фитнес на открито. Ама то така не се прави. Целият ставаш в кал само докато стигнеш до тях, а после виждаш че и уредите са в кал и седалките и стъпките е как да ги ползваш. И после ми се бият в гърдите че били дарили. Ми направете още няколко площадки като в Аязмото с настилка със зеленина. Може да не са толкова много уредите ама да ги има на повече места. Как ще им ходят от общината на откриването само да се излагат.

  • Старозагорец wrote on 17 февруари, 2013, 23:41

    Ами незапознатите да не плюят по форума. Това е изискването на Главния архитект на Общината, да се запазят зелените площи. А че зелените площи не приличат на зелени, това е друга тема. И като не е искала Общината да се излага, да не е давала разрешение всичко това да се прави. А Вие Кристина направете нещо за тоя град пък тогава съдете другите. И ако редовно ходите на площадката за фитнес на открито на Аязмото ще видите, че и там вече уредите са разбити, въпреки че има охрана. Ама те тия където нищо не правят в полза на обществото, те най-много акъл дават. Жалка сте и Вие и тая *** Петра Мечева.

  • Елияна wrote on 21 февруари, 2013, 15:03

    Как не се засрами г-жа Мечева най-накрая? Какво и пречи площадката и спорта? Да вземе да прочете малко за История и да види, че и Капитан Петко Войвода е защитавал спорта! Тая жена се самозабрави! Не стига,че в Тракийското дружество я търпят толкова години 10-те баби дето и останаха, ами и ще тормози целия град с недомислията си.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн