Общината обяви конкурс за идеен проект за оформление на терен в центъра на Стара Загора

STZAGORA.NET

Община Стара Загора обяви днес открит конкурс за идеен проект за оформление на пространството зад Универсалния магазин, където се намира и бившата сграда на общинската администрация. Повече от 15 години не е бил обявяван архитектурен конкурс за проектиране на оформление на терени в града, съобщи кметът Живко Тодоров.

Теренът обхваща централната градска част на Стара Загора, разположена южно от ул. „Св. Княз Борис I“ и северно от бул. „Цар Симеон Велики“, която представлява пешеходна зона, източно от бул. „Руски“ и западно от ул. „Цар Иван Шишман“. Той е естествена връзка между парк „Пети октомври“ (градската градина) и централния градски пазар. Върху него е разположен Музеят на религиите, който следва да бъде естествено вписан в околното пространство. Старият съвет ще бъде съборен и площта ще бъде оформена като продължение на градската градина със зелени площи, цветни партери и висока декоративна растителност.

Проектът трябва да включва решения за дефиниране на пешеходния подход от градската градина към улица „Пазарска“, както и от ул. „Св. Княз Борис I“ към бул. „Цар Симеон Велики“, обясни кметът. По думите му идейният проект трябва да включва изместването на надземен трафопост, намиране на подходящо решение за разполагането му в рамките на квартала, благоустрояване на пешеходното пространство и начини за оптималното му използване, включително разполагане на търговски обекти.

Обявена е обществена поръчка за изготвяне на идейния проект, като стойността на наградния фонд е 5000 лв. Той ще бъде разпределен както следва: за първа награда – 3000 лв., за втора награда – 1500 лв. и едно поощрение – 500 лв.

Резултатите от конкурса ще бъдат основание за провеждане на процедура на договаряне без обявление с наградения участник. От датата на публикуването на обявлението за конкурса за идеен проект на всички заинтересовани лица се предоставя пълен достъп по електронен път до конкурсната документация на сайта на Община Стара Загора: www.starazagora.bg/bg/obshtestveni-por-chki.
*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн