Областният управител прие почетния консул на гр.Винчи, Италия

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков (вдясно на снимката) прие днес почетния консул на България в италианския град Винчи (Флоренция) с консулски окръг Тоскана – адвокат Алесандро Бузони (в средата на снимката; вляво е президентът на старозагорската фирма “ЕлфиТех” проф.Жеко Ганев).

Недялко Недялков запозна почетния консул с най-големите проекти, които ще се реализират през следващите години на територията на област Стара Загора – тунелът под Шипка, карго летище и нови енергийни мощности в ТЕЦ „Марица-изток 2”. Старозагорска област се гордее и със своите археологически, исторически и културни забележителности, подчерта Недялко Недялков и добави, че областта ще работи за изграждане на добра пътна и прилежаща инфраструктура до своите туристически обекти, за да ги направи още по-атрактивни.

Областният управител разказа на адвокат Бузони за най-стария манастир в Европа край село Златна ливада, за най-старите медни рудници в Стара Загора, за неолитните жилища и долината на Тракийските царе и розите в Казанлък.

Консулът предложи в идните месеци да се осъществи среща с президента на окръг Тоскана. “Би било чудесно да организираме изложби и концерти на известни италиански художници и композитори във вашата опера. Важното е да засилим не само културната, но и търговската дейност. Много италиански фирми се интересуват от инвестиции във вашия регион, свързани с енергетика, инфраструктура, спорт и други направления”, заяви почетният консул.

Град Винчи се намира в Централна Италия, на 30 км западно от Флоренция. Населението му наброява около 14 500 жители. В непосредствена близост до града е роден гениалният художник и учен Леонардо да Винчи.
*vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн