ПФК “Берое”: Равносметка от началото на годината досега – анализ

STZAGORA.NET
ПФК “Берое” смята периодично да прави равносметка по актуални теми, които вълнуват привържениците на клуба. Надяваме се така да бъдем полезни, давайки оценка на състоянието в което се намира клуба във всеки един момент. Днес ви представяме първата ни преценка за случилото се досега през 2013 г.

Зимната подготовка на “Берое”, която се провежда изцяло в Стара Загора, се движи по план и без проблеми. Спортно-техническото ръководство вече не веднъж изрази своята позиция, че до момента решението е правилно, предвид подходящите атмосферни условия и перфектния терен за подготовка. Ремонтите по базата имаха точно тази цел и инвестицията вече започна да се изплаща. До момента футболистите тренираха сутрин и следобед, а от днес преминават на триразов режим, съчетан с лагерна обстановка на Старозагорските минерални бани. Радостното е, че до момента няма сериозни контузии в отбора и само четири човека тренират на облекчен режим.

Досега “Берое” изигра три контролнин срещи, в които записа три победи – срещу “Ботев” (Гълъбово) с 4:0, срещу “Видима-Раковски” (Севлиево) с 3:2 и срещу “Любимец” с 3:0. Следващата проверка е в събота (9 февруари) срещу “Черноморец” (Бургас). Мачът ще се играе в Бургас от 14 ч.

До момента в отбора са привлечени четирима българи и двама чужденци – Борислав Стойчев, Дончо Атанасов, Валентин Крету, Венцислав Христов, Амир Саюд и Емил Ангелов. Освободените са трима – Мартин Теменлиев, Жоао Де Салеш и Родолфо Невес. Продаден бе Стефан Велев, а Георги Божанов е под наем в “Миньор” (Перник). В момента на проби са Атанас Зехиров, Симеон Мечев и Игор Джоман и Максим Ларок. В близките дни се очаква и окончателното решение кои играчи ще бъдат освободени и на кои ще бъде предложен договор. Очакваме още футболисти на проби и може би такива, на които ще бъде предложен директно договор.

Желанието на всички в клуба е в отбора на “Берое” да фигурират предимно български имена и футболисти, които играят със желание и себераздаване. Играчи, които мислят само и единствено за успехите на “зелено-белите”. Случаят със Стефан Велев доказва това, защото интересите на клуба бяха защитени по най-добрият начин. Фактът, че Стефан Велев имаше подписан предварителен договор с друг отбор и лично заяви своето желание да премине в него още сега поставиха нашия клуб в единствения възможен вариант – незабавна продажба на състезателните му права на добра цена. Считаме, че трансферната сума е повече от добра и сме защитили интересите на нашия клуб на фона актуалния трансферен пазар в България, където се търсят предимно свободни агенти и изпуснеш ли футболист не получаваш нищо.

Стриктното спазване на трансферната ни политика се доказва и в случаите с Ернестас Шеткус и Сандер Пури. Вратарят поиска от нас краткосрочен договор и имаше изключително високи финансови претенции. В този случай ние отново защитихме интересите на “Берое” и не нарушихме клубната си политика относно възнагражденията на футболистите. В случая с Пури не става дума за финанси, а за желанието на футболиста да бъде по-близо до семейството си и в частност с жената до себе си и разминаване на представите за държавата и града, в които би живял.

Спортно-техническото ръководство на “Берое” е наясно с качествата на двамата играчи, но разбира и политиката на клуба по отношение на възнаграждения и условия и е готово да поеме отговорност и работи дори с наличните футболисти. Желанието им обаче е всеки, който иска да бъде играч на “Берое” да осъзнава това свое решение и в отбора да бъдат само футболисти, които мислят само за клуба, а не за финанси или други неща нямащи общо със спортното представяне на отбора. Не искаме да привличаме който и да е състезател на всяка цена и са ни поставени нормални за България граници. Държим на отговорни, дисциплинирани хора, които играят с желание за емблемата, феновете и града.

Ние отново заявяваме, че ще разчитаме изключително много на нашата школа и ще търсим бързи резултати там. В момента успешно в състава се интегрират юношите Мартин Райнов и Георги Динков, на които ще бъде предложен дългосрочен договор. В момента с мъжете тренират и юношите Михаил Михайлов, Исус Ангелов, Ангел Костов и Пламен Тенев. Всичко това дава доказателства за нашето желание да даваме шанс на младите си играчи. Имаме намерение това да стане традиция и всяка година наши юноши да започват подготовка с представителния тим.
*gerb

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн