Предстои обществено обсъждане на Бюджет ’2013 и намерението за поемане на дълг от Община Стара Загора за изграждане на ЦНСТ

STZAGORA.NET
Предстои приемането на Бюджет 2013 – най-важният финансов документ за развитието на Община Стара Загора през настоящата година. По този повод на 6 февруари 2013 г. от 17,30 часа в зала „П. Р. Славейков” на общината ще се проведе обществено обсъждане на Отчета за изпълнение на Бюджет 2012 и Проекта за Бюджет 2013 на Община Стара Загора.

Отчетът за изпълнение на Бюджет 2012 и Проектът за Бюджет 2013 на Община Стара Загора са публикувани на сайта на Община Стара Загора -www.starazagora.bg.

Предложения за включване в Бюджет 2013 на Община Стара Загора могат да се правят до 8 февруари на електронен адрес: c.ganeva@starazagora.bg и s.deneva@starazagora.bg.

На основание чл. 52 от Наредбата за съставянето, изпълнението и отчитането на общинския бюджет на Община Стара Загора, кметът кани жителите на общината, представители на бизнеса, неправителствени организации и цялата старозагорска общественост на обсъждане на намерението за поемане на дългосрочен дълг от Община Стара Загора за 2013 година, съгласно чл. 15 от Закона за общинския дълг и раздел VII от Наредбата за съставянето, изпълнението и отчитането на общинския бюджет на Община Стара Загора.

Средствата по поетия дълг от фонд „Флаг”, или друга кредитна институция, ще се изразходват за реализиране на проект за изграждане на Центрове за настаняване от семеен тип в гр. Стара Загора, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”. Максималният размер на дълга е 1 000 000 лева. Поетият дълг ще бъде обезпечен чрез учредяване на особен залог върху настоящи и бъдещи приходи от Община Стара Загора. Предвижда се максималният лихвен процент да бъде до 8% и срок за погасяване на кредита –до 3 години. Други такси, наказателни лихви, неустойки и разноски – до 1% годишно.
*

социални мрежи

1 коментар on “Предстои обществено обсъждане на Бюджет ’2013 и намерението за поемане на дълг от Община Стара Загора за изграждане на ЦНСТ”

  • Иванов wrote on 5 февруари, 2013, 16:38

    Безспорно Стара Загора е едно добро място за живеене! Безспорно днес имаме грижовен за града кмет! Пред бъдещето на Стара Загора обаче стои въпрос, на който мнозина днес едва ли биха отговорили без да се замислят. И този въпрос е въпрос на идентичност…. Както знаем в миналото Стара Загора е бил “град на Аязмото, на поетите и липите,”. За добро или за зло в едни “далечни” вече времена към тази идентичност се прибави още “…… и на електрониката и роботиката”, а отчасти и на база за българското участие в аеронавтиката. Ако си спестим някои кухи думи ще трябва с болка да си признаем, че по “независещи причини” някои от безспорните идентичности избледняха, други са със съмнителна тежест, а други направо изчезнаха в небитието, прахосани от пурдоти (каквото е употребил навремето авторът на Рибения буквар за един свой роднина).. Аязмото е една от идентичностите, които все още могат някак си да бъдат спасени!!! Нямам представа, дали и някои от общинарите ни мислят като мен, но омерзената ми душа не ми дава сили да посещавам върха на Аязмото. Ето защо смятам, че ОБЩИНАТА ТРЯБВА ДА НАПРАВИ И НЕВЪЗМОЖНОТО – ЩОТО АЯЗМОТО ДА БЪДЕ ВЪРНАТА НА ГРАДА КАТО СТАНЕ НЕПРИКОСНОВЕНА, НЕПРОМЕНИМА ВЪВ ВРЕМЕТО И ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО СИ ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ В ЦЯЛОСТТА СИ..


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн