Каядо спечели феновете на “Берое” през есен 2012/13

STZAGORA.NET

По време на почивката на първата контрола за “Берое” от зимната подоготовка срещу “Ботев” (Гълъбово), спечелена с 4:0, двама беройци бяха отличени като част от традиционната анкета “Футболист на феновете”. Давид Каядо спечели приза за най-добър играч за есенният полусезон, а Ваня Джаферович (на втората снимка), който вече е носил наградата “Футболист на феновете”, бе отличен със специалната награда “Капитан на зелените сърца”.

Класацията футболист на феновете е със седемгодишна история. В началото на годината всички фенове на Берое можеха да гласуват за това кой е играчът, който е заслужил най-много обичта им през есенния полусезон. В гласуването тази година се включиха 956 души. Те подреждаха любимците си в анкета от първо до пето място, като първият получаваше 5 точки, втория – 4 и т.н.

Давид Каядо спечели безапелационно първото място с повече от 2 пъти повече точки от втория в класирането. Каядо събра 2964 точки. На второ място се класира друг негов сънародник – Педро Еуженио, който има 1460 точки. Тройката се допълва от Елиаш Алвеш да Силва, който има 1452 пункта. Веднага след тях, на четвърта позиция, беройци са наредили Мартин Райнов с 1223 точки, пети пък е Алберто Лоузейро с 1145 точки.

Победителят получи специално изработен плакет с индивидуално послание, както и колаж с негова снимка в рамка. След награждаването и след края на мача Давид Каядо даде кратко интервю. Ето какво каза той:

- Давид, как се чувстваш за наградата?
- Много добре. Мисля, че тя обаче е за всички футболисти, за фенове, за президента, за двамата треньори, дори тримата, които сме имали през тази година. Искам да благодаря на всички тях. Това е голямо удоволствие за мен.
- А какво е мнението ти за мача днес?
- Беше добър мач. Мисля, че най-важното в този първи мач е да придобием добра физическа форма. След това очаквам да поработим и по останалата част от играта.
- Как оценяваш отбора и новите играчи?
- Отборът е добър. Групата е балансирана и идват нови играчи. Идват такива и от България и от чужденци. Те се забавляват с играта. Мотивирани са и това е най-важното.

Всяка година в класацията се дава и една специална награда. Тази година призът бе наречен “Капитан на отбора на сърцата” и бе връчен на Ваня Джаферович. Причината е неговото решение да сложи край на активната си състезателна кариера, след като в края на миналата година скъса връзки по време на подготовката си за завръщане в игра. Джаферович обаче е един от най-обичаните футболисти, заради себераздаването си на терена във всеки един мач и непримиримият си дух. Капитанът на отбора на сърцата също получи специално изработен за целта плакет с индивидуално послание.

“Благодаря много. Това са хубави неща в спорта и специално във футбола. Яд ме е че не мога повече да играя, но трябва да го приема това нещо и да кажа, че започвам нещо ново. Започнах нова работа в клуба. Надявам се да я върша както и играех. По същия начин и да направим най-доброто, което можем за Берое”, каза Джаферович. От началото на тази година той е маркетинг мениджър на клуба, както и движи международните отношения на клуба.

Класирането:

1. Давид Каядо Диас 2964 т.
2. Педро Мигел Пина Еуженио 1460 т.
3. Елиаш Алвеш да Силва 1452 т.
4. Мартин Райнов 1223 т.
5. Алберто Лоузейро 1145 т.
6. Георги Динков 809 т.
7. Иво Иванов 740 т.
8. Георги Андонов 611 т.
9. Антонио Ливраменто 548 т.
10. Тодор Христов 529 т.
11. Веселин Пенев 464 т.
12. Владимир Зафиров 446 т.
13. Здравко Илиев 398 т.
14. Кирил Акалски 363 т.
15. Мирослав Енчев 327 т.
16. Теодор Скорчев 251 т.
17. Игнат Дишлиев 235 т.
18. Иван Горанов 193 т.
19. Елио Мартинс 182 т.
*

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн