Казанлък: Вицепремиерът Симеон Дянков ще участва в обществена дискусия за Долината на тракийските царе

STZAGORA.NET
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е потвърдил, че ще участва във вторник (29 януари) в обществена дискусия на тема “Долината на тракийските царе – нови възможности за културен туризъм”, която ще се проведе в Казанлък. Ще бъдат обсъдени възможностите за свързването на 17 могили в общ туристически маршрут, проектите за развитие на проекта “Севтополис” и новите фестивални атракции за привличане на туристи в Казанлък.

Дискусията е в рамките на националната кампания „Чудесата на България 2013”. Домакин на събитието е кметът на Казанлък г-жа Галина Стоянова.

Целта е популяризиране на културно-историческото наследство и фолклорните традиции на древните траки, подпомагане на археологическите разкопки и популяризиране на най-новите открития на учените, изграждане на нови маршрути за културно-исторически, еко-, СПА и приключенски туризъм, които да увеличат притока на туристи през 2013 г.; включване на нови български културно-исторически обекти и символи на традициите ни в списъците на ЮНЕСКО за закрила на световното културно наследство.

За участие са поканени областният управител на област Стара Загора Недялко Недялков, представители на министерствата на икономиката, енергетиката и туризма, на регионалното развитие и благоустройството, на културата, а също така кметове на общини, представители на хотелиери и туроператори, историци, археолози, неправителствени организации.

Сред целите на дискусията е и очертаването на мерки за подпомагане на предстоящия археологически сезон.

Дебатите ще бъдат възможност и за коментиране на полезните идеи на участниците за ефективно сътрудничество на местно и национално ниво в процеса по опазването, развитието и популяризирането на чудесата в региона.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн