Утре: Урок по класическа музика “Фортисимо в клас” в 9-то основно училище

STZAGORA.NET

Снимка http://fortissimo.bg/

Държавна опера Стара Загора координира реализацията на програмата „Фортисимо в клас“, посветена на децата и класическата музика. Програмата придоби популярност в цялата страна и се финансира от фондация „Америка за България“. Нейната цел е да провокира и запали интерес към високо-художествената класическа музика у деца до 10 годишна възраст и да ги приближи до нов и непознат за тях свят.

Общо 9 музиканти от Симфоничния оркестър на Операта и преподаватели в НУМСИ „Христина Морфова“ запознават деца от 2 ОУ „П.Р.Славейков“ и 9 ОУ “Веселин Ханчев“ с основните инструменти в класическия оркестър – цигулка, виола, виолончело, контрабас, флейта, обой, кларинет, тромпет, валдхорна и с китарата. Програмата стартира на 20 октомври 2012 година с урок във Второ основно училище и ще завърши на 22 март тази година със заключителен концерт в залата на Държавна опера Стара Загора, където ще бъдат поканени децата и преподавателите от двете училища.

Хари Ешкенази

Утре (22 януари) в Стара Загора пристига основният координатор на „Фортисимо в клас“ Хари Ешкенази, който ще има среща с директора на Държавна опера Стара Загора Красимир Къшев и ще наблюдава урок от програмата в Девето основно училище „Веселин Ханчев“.

Каним представители на медиите от Стара Загора да отразят в началото урока в Девето основно училище УТРЕ (22 януари 2013 година) от 10,40 ч. в кабинет по музика, ет.2. Лектор ще е Йордан Вълчев, преподавател по флейта в НУМСИ „Христина Морфова“.

Реализацията на „Фортисимо в клас“ за Стара Загора е по идея и с изключителната помощ и съдействие на Богдана Попова – хормайстор в Операта и на Петко Петков – заместник-председател на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания в Общински съвет-Стара Загора. Програмата стартира непосредствено след срещата със заместник-кмета на Община Стара Загора Иванка Сотирова, която изрази подкрепа за реализацията на проекта. Координатор на програмата за Стара Загора е Борис Борисов – артист-хорист в Държавна опера-Стара Загора.

Повече за проекта „Фортисимо в клас“ може да прочетете тук:
http://fortissimo.bg/
http://www.az-jenata.bg/a/12-semeystvo/13597-hari-eshkenazi-za-proekta-fortisimo-v-klas/
http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2012/04/14/1807331_fortisimo_v_klas_-_ot_pinko_rozovata_pantera_do/
http://az-deteto.bg/fortisimo-v-klas–105-to-utchilishte-sofiya–kakvo-e-trompet/94/video_view.html

Уляна Кьосева
Специалист маркетинг и реклама
Държавна опера Стара Загора

*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн