В ПФК “Берое” – един освободен, двама на проби

STZAGORA.NET

Атанас Зехиров

Днес “Берое” тренира двуразово – сутринта футболистите проведоха крос, а следобeд заниманието бе с топка. Пълноценно участие не взеха Валентин Крету, който тренира във фитнеса, заради прорезна рана на крака си, както и Игнат Дишлиев, който също бе подложен на фитнес занимание, Давид Каядо, който страда от лек грип и се подложи само на бегови натоварвания и дошлият на проби Амир Саюд, който е болен от грип. Треньорското ръководство на Берое взе решение да освободи дошлия на проби в тима вратар с черногорско и френско гражданство Александър Мартинович. На днешната следобедна тренировка към тима се  присъединиха Атанас Зехиров и Симеон Мечев, които също ще бъдат тествани.

Атанас Зехиров е роден на 13 февруари 1989 г. в село Кочан. Висок е 180 см. Юноша е на “Родопа” (Смолян), като в юношеските си години преминава още през “Левски” (София), “Пирин” (Благоевград) и ЦСКА (София), където на 17 май 2008 година подписва и професионален договор. Дебютира в “А” група в срещата “Черноморец” – “ЦСКА” (0:1) на 2 май 2009 г. Същият сезон отбелязва и гол в “А” група при победата на “червените” с 2:1 над Локомотив (Мездра).

Юношески (U19) и младежки (U21) национал на България е като има 4 срещи за младежкия национален тим с фланелката на България.

През сезон 2009/2010 е преотстъпен на “Сливен 2000″ (Сливен) където изиграва 5 мача, в които не отбелязва гол.

В началото на 2011 година преминава в “Пирин” (Благоевград), които предпочита пред “Черно море” след като изкарва пробен период при “моряците”. Записва един мач в “А” група през пролетния полусезон на сезон 2010/2011.

През лятото на 2011 година минава в “Хасле-Льорен” (Осло, Норвегия), където играе година и половина.

Симеон Мечев е роден на 16.03.1990 година в Стара Загора. Висок е 170 см и тежи 64 кг. Син е на фолкпевицата Малина, която му е и мениджър. Симеон започва футболната си кариера в частната футболна школа “Траяна” в родния си град, където треньор по това време е баща му Красимир Мечев. По-късно двамата се местят в “Берое”, където Красимир Мечев е за кратко директор на детско-юношеската школа. През 2008 година Симеон Мечев заедно с баща си преминава в школата на “Славия” (София).

Халфът носи победата на юношите старша възраст на “Славия” във финалната среща на Републиканското първенство през сезон 2008/2009 над Левски с попадението си за крайното 1:0. Преди това футболистът се представя на ниво и в полуфиналните срещи срещу “Берое”.

През лятото на 2009 г. Симеон подписва първия си професионален договор със “Славия”, когато наставник на “белите” е Велислав Вуцов. Даден е под наем на “Монтана”, където играе в три мача (общо 147 минути) преди да се завърне отново в “Славия”. През сезон 2010/2011 под ръководството на Емил Велев младокът записва участие в 3 мача в “А” група (общо 44 минути).

Преотстъпен е на “Берое” в края на декември 2010 година. С “Берое” получава шанс за изява в 12 срещи през пролетния полусезон като отбелязва и гол при победата с 2:0 като гост на “Черноморец” (Бургас). Договорът му за наем изтича през лятото и “Славия” продава правата му на “Ботев” (Враца). През сезон 2011/2012 там изиграва 13 мача в “А” група. През зимата на сезон 2011/2012 преминава проби в ЦСКА, но не подписва договор с клуба.

През лятото на 2012 година след смяната в собствеността на “Ботев” (Враца) и освобождаването на Тони Здравков и замяната му с Джулиано Сондзони напуска отбора и преминава във “Видима-Раковски” (Севлиево). В “Б” група записва 10 мача и отбелязва един гол – във вратата на “Нефтохимик” при равенството на “Видима” у дома 1:1.
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн