Нападнаха с пистолет Ахмед Доган на трибуната на националната конференция на ДПС. Нападателят – член на Младежкото ДПС?

STZAGORA.NET

25-годишният Октай Хасанов Енимехмедов от Младежкото ДПС в Бургас, нападна с газов пистолет лидера на ДПС Ахмед Доган около 12.20 часа днес, докато той четеше доклада си пред 8-та национална конференция на ДПС в НДК. Нападателят насочи оръжието към главата на Доган, но изстрел не последва, вероятно заради засякло оръжие. В следващия миг Доган реагира, отби оръжието и се сбори с атентатора, след което на сцената нахлуха охранители и участници в конференцията, повалиха нападателя на земята вляво от трибуната, сритаха го и го изведоха с кожено яке на главата в посока 4-то РПУ. У нападателя са намерени и два ножа. Не е ясно как той е преодолял засилената охрана и е внесъл оръжието. Съобщено бе, че О.Е. е регистриран за хулиганство, телесна повреда, наркотици и грабеж в Дупница, Бургас и София. По Канал 3 коментираха, че атентаторът вероятно е от Сунгурларе.

Всичко това се видя от директното излъчване на конференцията от телевизионния Канал 3, откъдето са и снимките, които направихме от телевизионния екран.

Ахмед Доган е в добро здраве и вероятно ще продължи доклада си от 15 часа днес, за когато е насрочено продължението на конференцията.

В слово от трибуната час и четвърт по-късно зам.-председателят на ДПС Лютви Местан каза, че поръчителят е езикът на омразата и конфронтацията срещу ДПС и срещу лидера на партията, който я води вече 28 години. (Но това му заявление силно олекна след изясняването на личността на нападателя, който се оказа от младите последователи на ДПС и регистриран делеган на 8-та национална конференция на ДПС. Ако наистина е така, инцидентът очевидно индикира отдавна наболели вътрешни проблеми и противопоставяния в партията. Според коментари от последните минути е възможно атентатът да е инсценировка за сплотяване и капсулиране на ДПС преди парламентарните избори – бел. ред.)


-vikknov

социални мрежи

Напишете коментар


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн