В Стара Загора се провежда регионална среща на ЖениГЕРБ

STZAGORA.NET

Геновева Алексиева, председател на ЖГЕРБ.

В Стара Загора тази сутрин започна регионалната среща на ЖениГЕРБ от Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. От снощи представителките на организацията от тези градове са в хотел “Мериан палас”. Днес те дискутират по темите образование, здравеопазване, екология и трудова заетост.

Сред участничките в срещата са Геновева Алексиева – председател на ЖГЕРБ, народен представител в 41-вото НС, член на Комисията по труда и социалната политика, член на Комисията по здравеопазване; Милена Дамянова – зам.-министър на образованието, младежта и науката; Даниела Дариткова-Проданова, народен представител в 41-вото НС, председател на Комисията по здравеопазване, Ивелина Василева, зам.-министър на околната среда и водите и др.

Да поздравят участничките във форума дойдоха управителят на област Стара Загора Недялко Недялков, председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов и кметът на Казанлък Галина Стоянова.

“Поводът за срещата е да дискутираме с актива на ЖениГЕРБ теми, които са в нашето ежедневие – коментира за stzagora.net председателката на организацията Геновева Алексиева. – Жените в ГЕРБ са известни със своята активност. Няма мероприятие – било то християнски празник, било празник на общността, на населеното място, било то благотворителни акции в домове за хора в неравностойно положение, възрастни хора, изоставени деца, където жените от ГЕРБ да не са най-напред. Те го организират, те го отстояват и популяризират. В тези наши срещи, в местата, където живеем, много често с наши симпатизанти, съмишленици и колеги дискутираме разнообразни теми, които е добре да познаваме в детайли, за да можем да отговорим на свързаните с тях въпроси и на себе си, и на хората около нас. Затова организирахме тази среща-дискусия, на която сме поканили хора от изпълнителната власт от най-високо ниво да дадат информация откъде сме тръгнали, къде сме сега, къде искаме да бъдем, как да стигнем дотам. И на тези представители на изпълнителната власт активът на ГЕРБ ще задава всякакви въпроси. Няма забранена тема, няма нежелани въпроси. Те ще попитат всичко, за което се интересуват, и ще получат нужната им информация. Така че когато се върнат по места, а тук сме жени от няколко области, те вече спокойно ще могат да опровергават неточностите и злонамерените подхвърляния, с които опозицията ни атакува. Жените ни трябва да са подготвени, за да могат точно, искрено и честно да отговорят на всички въпроси. Това е целта на нашата среща.”

В качеството си на народен представител Геновева Алексиева прогнозира, че изискването за обучение на 4-годишните деца ще бъде либерализирано и няма да бъде строго императивно, като текста на закона се упомене, че това ще бъде индивидуално решение на родителите.

Регионални срещи на ЖГЕРБ като днешната са проведени досега в София и Плевен. Предстоят и нови в Североизточна България и навсякъде, където организацията има свои структури.
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн