Детско-юношеската школа на “Берое” започна подготовка

STZAGORA.NET
Два дни след мъжете подготовка за пролетния полусезон стартира цялата детско-юношеска школа на “Берое”. Подготовката ще бъде изцяло в домашни условия. Различните набори на ДЮШ ще се подготвят на изкуственото игрище, ст. “Локомотив” и в зала. В края на този месец ще бъдат изиграни и първите контролни срещи, които в момента се уточняват. Всички отбори до набор 2000 ще бъдат подсилени с от един до трима състезатели.

Юношите старша възраст и през пролетта ще бъдат водени от Господин Мирчев и Петър Костадинов. Отборът започна подготовка още вчера – с едночасов крос на Аязмото, последван от 90 минутна тренировка с топка на изкуствения терен. На полусезона отборът е едноличен лидер в Зона „Стара Загора” с актив от 34 точки (11 победи и 1 равен) и голова разлика 97:9. Целта пред състава е първо място и връщане в Елитната група до 19 години. На родените през 1995 година предстои полуфинал в турнира за Купата на БФС.

Юношите младша възраст, родени през 1996 година, стартираха подготовка на ст. “Локомотив”. Воденият от Иван Гаджев и Атанас Рибарски състав е осми на полусезона в Елитната група до 17 години. Началото на подготовката пропуска един от основните състезатели – Петко Ганев, който е на лагер-сбор с юношеския национален отбор в комплекс “Царско село”.

Набор 97 също започна подготовка на стадиона край бирената фабрика. Воденият от Атанас Димитров тим е втори в Област Стара Загора, на точка зад Верея. Пролетният дял на първенството е подготовка за участието на набора в Елитната група до 17 години през следващия сезон. През юли Берое 97, с няколко попълнения от родените през 98 година, ще участва на много силен турнир в Сан Марино. Старозагорци са в група „С” със съставите Нотингам Форест (Англия), Витория Сетубал (Португалия) и Линфийлд (Северна Ирландия).

Берое 98, воден от Владислав Януш, е с пълен актив от точки през есента. Целта пред отбора е първо място в групата и достойно представяне на Републиканското първенство.

Децата, родени през 1999 година, заемат трето място в Областното първенство. На възпитаниците на Венелин Сивриев предстои полуфинал за Купата на БФС през пролетта.

Родените през 2000 година проведоха първото си занимание в зала. Воденият от Сидер Димитров състав е лидер в своята възраст.

С година по-малките възпитаници на Тодор Станев също проведоха първата си тренировка в зала. На полусезона Берое 2001 заема шесто място във временното класиране.

Днес започна подготовката и на останалите набори на ДЮШ, родени от 2002 до 2005 година. Най-малките възпитаници на Берое се подготвят при Атанас Рибарски, Стефан Динев и Борис Киров. Те не участват в първенства.

Очаква се в края на този месец да се изиграят първите контролни срещи на отделните набори.
*vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн