Бойко Борисов: България може да запази финансовата и политическата си стабилност само чрез нова категорична победа на ГЕРБ

STZAGORA.NET
Най-голямото предизвикателство през 2012 г. за България е било попълването на хазната със средства, каза по време на новогодишните празници за БНТ премиерът Бойко Борисов, цитиран от Агенция “Фокус”. За радост в края на годината са били преведени всички очаквани пари от ЕС. В българската икономика през годината само от еврофондовете са влезли над 4,5 милиарда лева.

Най-големият успех за България през 2012-та бе избягването на съдбата на страни като Испания, Италия, Гърция и Португалия, които попаднаха в центрофугата на кризата, каза още премиерът.

През 2013 г. най-важното според Борисов ще бъде запазването на финансовата и политическата стабилност, и недопускане на разклащане на държавата след изборите. Това, по думите му, може да стане само чрез нова категорична победа на ГЕРБ. Ако това не стане, алтернативата е коалиция на партии със слаби резултати, в която никой не поема отговорност. “Ние сме имали два пъти правителства на национално съгласие и спасение, за каквото говорят и сега. Но най-големият грабеж на България е правен точно по време на тези правителства, защото отговорността при тях е била размита”, каза премиерът.

Сред първостепенните задачи за 2013 г. е и завършването на започнатите магистрали, както и да продължи изграждането на инфраструктурата, на музеи, църкви, манастири. Очаква се подобряване в здравеопазването, културата и всички други сфери.

Ако е имало рецепта за кризата, много преди нас в Германия или във Франция са щели да я намерят, за да не позволят спада в икономическия си растеж и ръста на младежката безработица, каза премиерът. По адрес на критиците на правителството той заяви, че опозицията никога не си е давала сметка какви усилия струва в тази най-тежка криза България да бъде държана в нормално, прилично състояние.
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн