Рекорден брой клиенти в офиса на НАП Стара Загора в предпоследния работен ден от 2012 г.

STZAGORA.NET
В предпоследния работен ден на 2012 г. в Офиса на НАП в Стара Загора са обслужени над 740 клиенти. Над 300 души са коригирали здравния си статус, 60 са получили персонален идентификационен код (ПИК), а останалите са направили уточнения по данъчно-осигурителните си сметки или са подали видове декларации.

От НАП-Стара Загора напомнят, че от началото на следващата година всички данъци и осигурителни вноски ще се плащат по една единствена банкова сметка. Изключение са сумите за Допълнително задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО), които ще постъпват по отделна сметка и публичните задължения, за които остава валидна досегашната набирателна сметка. Също от догодина при превод на пари към бюджета отпадат и кодовете за вид плащане. Няма да е необходимо и да се попълва изрично основание за плащане, тъй като погасяването на задълженията към хазната ще става по реда на датата на възникването им.

За въпроси, само за клиентите на Офис НАП Стара Загора, са отворени следните телефони:

* За уточнения на подадени декларации, документи и платени суми: 042 692 633, 042 692 492 за Стара Загора, за Казанлък 0431 62 146;
* За уточнение на публични задължения (невнесени глоби и др.) – 042 692 417 и 042 692 447.

Справки за размера на задълженията не се получават по телефона.

Услугата „Справка за задълженията” е достъпна от интернет страницата на НАП www.nap.bg, от меню „Електронни услуги”. За да бъде получена тя е необходим електронен подпис или персонален идентификационен код.
*

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн