БСП между поредната революция и свалянето на звезди

STZAGORA.NET
Настояването на БСП за индивидуално измерване и заплащане на генерираните битови отпадъци на територията на община Стара Загора е разумно, но ненавременно. В условията на най-дълбока криза, в началото на зимата, едва ли е най-уместно да се правят скъпи и невиждани досега в България експерименти с нова организация на сметосъбирането. Вероятността те да вкарат Общината, а заедно с нея и всички старозагорци в неоправдано високи разходи, е висока.

Затова оценяваме позицията на кмета Живко Тодоров за увеличаване на промилите в посока към настигане на нивата им в другите големи български градове като напълно точна и съответстваща на реалностите. Каквито са, впрочем, и всичките му управленски решения за тази една година, откакто е на кормилото на общината. А позицията на левицата – като неконструктивна и необоснована предизборна атака.

Нека БСП си спомни плачевните резултати от една предишна организационна революция в община Стара Загора, която административният й екип се опита да направи в края на последния мандат на д-р Евгений Желев: с общинските автобусни превози. Напънът тогава беше категорично и от раз да се промени действащата схема на курсовете до селата и в града, създадена с години практика. Естественият резултат беше пълен крах на замисленото, неизвестно колко потрошени общински пари и накрая – връщане към традиционната организация.

По подобен начин и сега БСП, макар и вече не на власт в общината, тропа с крак и настоява за радикални промени, и то веднага. Но едно е да искаш да ти свалят звезди, а съвсем друго – някой да ти изпълни желанието.

Другарите от БСП забравят една проста истина: че политиката е изкуство на възможното. А свалянето на звезди не е в списъка на възможните неща.

Максим Добрев
*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн