Спортист номер едно на Стара Загора за 2012 година е Световният шампион по муай-тай Костадин Костов

STZAGORA.NET

Костадин Костов - спортист №1 на Стара Загора за 2012 г.

Световният и европейски шампион в тежка категория по муай-тай от Тайланд Костадин Костов е спортист номер едно на Стара Загора за 2012 година. Наградата му бе връчена от зам.-кмета Иванка Сотирова.

“Община Стара Загора в лицето на младия ни кмет, който е запален спортист, има изключително отношение към спорта. Всички спортни клубове са добре настанени в общинските бази. Подкрепата ни за провеждането на спортни състезания беше значима през тази година и ако спортът на Стара Загора го заслужава, правим го заради всички вас. Очакваме догодина още по-големи успехи”, сподели Сотирова.

Класацията на спортните журналисти от града за първите 10 най-добри спортисти за годината бе обявена на специална церемония снощи.

Обща снимка на отличените спортисти и треньори в Топ 10 на Стара Загора за 2012 г.

Второ място в десетката зае състезателката по киокушин карате Назифе Бекир, която се класира трета на европейско първенство. Тя има и трето място от открития международен турнир, проведен в Япония.

Трети в класацията е Веселин Иванов – републикански първенец по бойно самбо, пети на европейско първенство в този спорт и трети на европейското първенство по ръкопашен бой.

Следващи в десетката за спортист на годината са състезателят по киокушин карате Петър Мартинов, тежкоатлетът Иван Стойчев, състезателят по скокове на пътека Пламен Караиванов, културистът Пламен Райков, Християн Андонов – кик бокс, състезателката по спортна гимнастика Теодора Калпакчиева и бадминтонистката Виктория Желева. За треньор на годината за 2012 г. в Стара Загора беше обявен треньорът на Костадин Костов и клуб „Хара” Красимир Коруков.

Зам.-кметът Иванка Сотирова разряза празничната торта заедно със спортист №1 Костадин Костов и треньорът му в клуб „Хара” Красимир Коруков, който пък бе обявен за треньор на 2012 г. на Стара Загора.

След като спечели безапелационно първенството в “А” група и купата на БФБ, баскетболният “Берое” – мъже след повече от 40 години се завърна в Националната баскетболна лига, за което съвсем логично бе обявен за Отбор на годината в колективните спортове на Стара Загора (отделна публикация – тук). Наградата бе връчена на капитана на отбора Наско Радев от зам.-кмета Иванка Сотирова, която не скри сантиментите си към баскетболната игра. Отбор на 2012 година за индивидуалните спортове е СК „Бадминтон Стара Загора” – жени, които спечелиха шампионската титла.

Специални награди за представянето си през годината получиха параолимпийците Иванка Колева, Дечко Овчаров и Мустафа Юсеин. За пръв път тази година организаторите направиха класиране за най-перспективен спортист. Това е състезателят по свободна борба Евелин Русев от СК „Берое”. Веднага след него са Кристиян Стойнев от СК „Аскен” и Владимир Шишков от СК „Бадминтон”.

За спортен журналист на 2012-та бе избран Христо Вълков от Радио Стара Загора.
*

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн