Откриват хипермаркета на “Карфур” в Стара Загора

STZAGORA.NET

За 10 часа тази сутрин е обявено официалното откриване на хипермаркета на “Карфур” в Стара Загора. Той е разположен на партерния етаж в сградата на третия старозагорски мол – “Сити мол Стара Загора”, в района на ДЗУ (целият мол ще бъде открит в началото на 2013 година).

На площ от 5300 кв.м в хипермаркет “Карфур” ще се предлагат над 35 000 артикула хранителни и нехранителни стоки. Той е шестият поред в България, след София, Варна, Бургас, Русе и Пловдив. Магазините на веригата в тези градове са в два формата – хипермаркет и супермаркет.

Френската верига “Карфур” е втората по големина в света след американската “Уолмарт” и първа по величина в Европа.
Нейните молове, хипермаркети и др. са около 10 хиляди, в 30 страни. Служителите на “Карфур” са 410 000.

Общата търговска площ на “Сити мол Стара Загора” ще бъде 70 000 квадратни метра. В него ще има около 100 магазина, представители на известни марки. Търговски център ще бъде на две нива, а благодарение на стъкленият покрив през по-голямата част от денонощието осветлението ще е естествено. Предвижда се да се озеленят и част от покривните площи. Въпреки липсата на кино, ще има достатъчно ресторанти, барове и места за бързо хранене. Подземният паркинг на “Сити Мол Стара Загора” разполага с около 1200 паркоместа. Той може да се ползва и сега, но ескалаторите му все още не работят.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн