Депутатът Иван Иванов (ДСБ): Полигон “Змейово” категорично не замърсява въздуха

STZAGORA.NET

Иван Иванов

Централният артилерийски технически изпитателен полигон на Българската армия “Змейово” не замърсява въздуха, заяви пред медиите в Стара Загора народният представител от 27-ми избирателен район Иван Иванов, зам.-председател на ДСБ. Той е формирал окончателно становището си, след като е получил писмен отговор от министъра на отбраната Аню Ангелов на свое питане към него по повод наднормените стойности на азотен диоксид в Стара Загора в края на ноември.

В отговора си военният министър е категоричен, че на полигон “Змейово” не се утилизират никакви боеприпаси – нито български, нито чуждестранни. МО няма никакви договори и не е възлагало на никоя фирма утилизация в област Стара Загора.

На интернет-страницата на Министерството на отбраната всеки може да следи в реално време показанията на автоматичната измервателна станция, дислоцирана на територията на полигона, както и да наблюдава 24 часа в денонощието картина от камерите на централната огнева позиция, от която се извършват плановите изпитания на въоръжение, е припомнил министър Аню Ангелов.

“Като цяло неговият отговор беше много категоричен”, сподели Иван Иванов. Тези дни той очаква отговор на питането си и от министъра на околната среда и водите Нона Караджова.
*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн