Старозагорският Консултативен младежки съвет бе приет за член на Националния младежки форум в България

STZAGORA.NET

Местният младежки консорциум „Консултативен младежки съвет (КМС) – Стара Загора” беше приет за пълноправен член на Национален младежки форум (НМФ) – България. Форумът обединява над 40 международни, национални и местни младежки организации, действащи на територията на България, сред които Дружеството на ООН в България, Асоциацията на студентите медици в България, Асоциацията за подпомагане на академичната общност, Организацията на българските скаути, Сдружение „Младежки глас”, Младежка мрежа на КТ „Подкрепа”, Младежка организация на КНСБ, Местен младежки консорциум „Ритъм-Варна” и други.

На общо събрание на НМФ, проведено на 15.12.2012 г. в Пловдив, бе представена кандидатурата на старозагорския консорциум, в който участват СНЦ „Нашенци – фолклорен ансамбъл”, СНЦ „Клуб по конен спорт Феномен – Стара Загора” и СНЦ „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед”. Петър Йорданов – председател на „Различният поглед”, е делегатът на КМС, който представлява интересите на консорциума на общото събрание. Кандидатурата бе одобрена с пълно мнозинство от присъстващите организации. Пълноправното членство дава възможност на старозагорския делегат да гласува и да предлага становища на общото събрание на НМФ. След 1 година КМС – Стара Загора може да излъчи кандидат за органите на Форума – управителен съвет и контролна комисия.

Друг старозагорец – Мирчо Христов, беше избран за член на управителния съвет на НМФ като представител на младежки консорциум “Ритъм” – Варна. Той обеща, че ще продължи да споделя добри младежки практики от община Варна, считана за младежката столица на България, както и да спомага за ефективен структурен диалог чрез сътрудничество между младежките организации и институциите, взимащи решения относно младежката политика в родния му град.

Мисията на Национален младежки форум е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политическите процеси. От 2012 година НМФ е член на Европейския младежки форум към Европейската комисия.
*

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн