Старозагорската организация на БСП отново е в добра кондиция, съобщиха лидерите й

STZAGORA.NET

Предстои България да извърши плащане от близо 2 милиарда лева в началото на 2013 г. по сделката за преобразуване на външния дълг, направена от ексфинансовия министър Милен Велчев по времето на мандата на царя преди 9 години, напомни пред медиите в Стара Загора днес депутатът от Коалиция за България д-р Евгений Желев. Това ще намали близо 7-милиардния валутен резерв на страната, който се натрупа през втората половина на тази година.

Д-р Желев и другият депутат от Коалиция за България в 27-ми Старозагорски избирателен район Спас Панчев се спряха обстойно на забелязаните от тях негативи в бюджета на страната за 2013 г. Според тях влоговете в банките се увеличавали заради замразяването на бизнеса от страна на голям брой фирми под въздействието на неблагоприятната кризисна бизнессреда. В държавата има пари, въпросът е къде и за какво отиват, отбелязаха те. Запитан за равнището на пенсиите, Спас Панчев изрази позиция, че те могат да бъдат вдигнати значително, ако се подобри събираемостта на публичните вземания. 5-6 милиарда лева не се събират от държавата, каза той.

Организационните проблеми пред старозагорската организация на БСП, отбелязали пик през пролетта на тази година, вече са напълно изчистени, увериха участвалите в пресконференцията председатели на Областния и Общинския съвет на партията Трифон Митев и Илия Златев. На заседанието на Националния съвет на БСП, проведено в събота, като нуждаещи се от помощ са били посочени единствено организациите на БСП в София, Кърджали и Габрово. Старозагорската е в групата на Пловдив, Варна и Бургас, където резултатите от Местните избори през 2011 г. не са били според очакванията на Националния съвет на БСП. Като организация в многомандатен район с т.нар. “дълга листа” (над 10 избираеми места) в Стара Загора ще е нужна по-сериозна подготовка за Парламентарните избори през юли, включително и финансово съдействие от страна на централата, допълни Евгений Желев. Единственият въпрос пред старозагорските социалисти сега е как ще се представят на предстоящия вот.

Месец преди референдума за ядрената енергетика позицията на д-р Желев е, че самото решение за него, взето под натиска на народа, вече е победа за левицата.
*vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн