СДС Стара Загора стои твърдо зад Емил Кабаиванов, работи за влизане в следващия парламент

STZAGORA.NET

СДС работи за това, на парламентарните избори през юли да спечели достатъчно гласове, за да вкара свои депутати в новото Народно събрание, обявиха днес пред медиите в Стара Загора областният председател на синята партия Иван Стаев (вдясно на снимката), който след 3-годишно отсъствие от политическата сцена се върна на активна партийна работа, и общинският лидер Георги Ранов, който бе преизбран с голямо мнозинство на поста по време на проведената миналата седмица общинска конференция на СДС.

“Върнах се с цел да помогна на организацията и най-вече на нейния председател д-р Емил Кабаиванов, с когото се познаваме от дълго време и му имам доверие. Считам, че той има качества, които ще донесат успех на СДС в предстоящите парламентарни избори следващото лято”, каза Иван Стаев. Според него новите, важни и интересни за всички неща предстоят през следващата година. “За СДС, както и досега в неговата история, основен опонент е БСП, но конкуренцията в лицето на големия брой новопоявили се партии, претендиращи като по правило, че са десни, не е за пренебрегване и ще бъде много оспорвана и решаваща за бъдещето на десния политически сектор у нас”, каза той.

Повече от 40% от новосформирания Общински съвет и от членовете на СДС-Стара Загора са млади хора на възраст от 25 до 40 години. В областта членове на СДС са около 300 души, в Стара Загора броят им е 160, 115 от които са с право на глас. Няма напуснали, дори напротив, молби за връщане в партията са подали няколко човека, уточни Георги Ранов. В началото на 2013 г. работата си ще подновят организациите на СДС в Павел баня и Опан. На ниво община коалицията СДС-ДСБ работи нормално, без конфликти и проблеми, но отделното явяване догодина на изборите не е изключено да даде някакво отражение, предполага общинският председател.

Иван Стаев и Георги Ранов почерпиха журналистическата колегия с бонбони по случай 23 години от основаването на СДС на 7 декември 1989 г. в Института по социология към БАН. На последните парламентарни избори през 2009 г. във формат “Синя коалиция” партията спечели заедно с ДСБ, БСДП, “Обединени земеделци” и Радикал-демократическата партия 285 671 гласа, което прати в парламента 15 сини депутати. По повод годишнината на СДС в петък в София, в НДК, старозагорските сини лидери са участвали в среща на лидерите на много десни формации. Присъствал е д-р Константин Тренчев, както и кметът на София Йорданка Фандъкова, експремиери от СДС, бивши кметове.

“ДСБ ще ни е конкурент, но който се е отлюспил, нищо добро не е постигнал след това. Не искам да коментирам колегите, не е морално, но последствията си остават за тях” – така Георги Ранов отговори на въпрос относно бившия коалиционен партньор на СДС – ДСБ.

В новото общинско ръководство на СДС заместници на председателя Георги Ранов са Румен Ройдев и Борис Марков. Утре предстои избор и на секретар, както и на членове на областното ръководство.
*gerb

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн