Сътрудничеството ни със скандинавските страни обсъдиха областният управител в Стара Загора Недялко Недялков и генералният консул на Швеция Йохан Свенсон

STZAGORA.NET

Възможностите за инвестиции и сътрудничество в областта на икономиката и културата между България и скандинавските страни обсъдиха на среща днес областният управител Недялко Недялков (вторият отдясно на снимката), генералният консул на Швеция Йохан Свенсон (вторият отляво), Станчо Станчев – представител на Българо-скандинавската търговска палата (вляво) и народният представител Емил Караниколов (вдясно).

„Като областен управител ще подкрепя всяка инициатива за предприемачество и бизнес на територията на област Стара Загора”, заяви Недялко Недялков. Той бе категоричен, че област Стара Загора е благоприятен регион за инвестиции не само в сферата на индустрията, но и на културно-историческия туризъм и балнеологията.

„Ние знаем, че темповете на развитие на регион Стара Загора са възходящи и смятаме, че тук може да се прави успешен бизнес”, заяви от своя страна Йохан Свенсон. Той изрази готовност през пролетта в Стара Загора да се състои среща на представители на местния бизнес с бизнесмени, членове на Българо-скандинавската търговска палата.

Областният управител запозна своите гости с големите инфраструктурни проекти, които предстои да се осъществят в областта на пътното строителство и енергетиката и заяви, че всяка бизнес инициатива за създаване на нови работни места в област Стара Загора и намиране на външни пазари за родната продукция ще бъде стимулирана от Областната администрация.
*vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн