Превантивни мерки на областния управител Недялко Недялков за безавариен зимен трафик в региона

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков проведе среща с началниците на „Пътна полиция”, ОУ ПБЗН, ДАИ и Областното пътно управление в Стара Загора за предприемане на превантивни мерки за недопускане на територията на област Стара Загора на неизправни пътни превозни средства за зимния сезон, с цел предотвратяване на пътно-транспортни произшествия и затваряне на пътища.

Със заповед от 3 декември областният управител сформира комисия с председател зам.-областният управител Димитър Драчев, която извърши проверка на техническото състояние на снегопочистващата техника за поддържане на Републиканската пътна мрежа в Прохода на Републиката (на втората снимка). Взети са мерки за завишаване контрола на фирмите и техните подизпълнители, които са ангажирани с пътното поддържане през зимния сезон 2012/2013 година.

На 11 декември в Областна администрация Велико Търново ще се проведе работна среща между областните управители на Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Габрово, Русе и Търговище, представители на ГД ПБЗН, ДАИ, полицията и АПИ с цел координация и взаимодействие между ангажираните структури и ведомства, имащи отношение по поддържането и зимното почистване на Републиканската пътна мрежа.
*vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн