В Стара Загора възраждат идеята за професионален празник на занаятчиите

STZAGORA.NET
На 12.12.2012 г. от 9.00 ч. в църквата „Св. Паисий Хилендарски” в старозагорския кв. „Зора“ отец Йордан Карагеоргиев ще отслужи Света Божествена литургия по повод празника на Свети Спиридон. Южният престол в храма носи името на светеца, който се тачи като закрилник на занаятчиите и хората със свободни професии – обущари, тухлари, грънчари, бакърджии и др.

Организирана е лекция и тържество, на което ще присъстват представители на Регионалната занаятчийска камара в Стара Загора, Съюза на слепите, Организацията на сляпо-глухите и др. На площада пред храма занаятчиите ще имат възможност да изложат собствената си продукция.

Проявата е поредна стъпка към възобновяването на традицията отпреди 1944 г. на този ден да бъде отбелязван професионалният празник на занаятчиите и всички хора със свободни професии. Поканен да присъства е и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.
*gerb

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн