За първи път Стара Загора има Общински план за защита при бедствия и набира доброволци за действия при кризи

STZAGORA.NET
За първи път от днес Стара Загора има Общински план за защита при бедствия, разработен съвместно с представители на ведомства и юридически лица, имащи отношение по защитата при бедствия на територията на общината. Той беше предложен на днешното заседание на ОбС от кмета Живко Тодоров в изпълнение на нормативните предписания за осигуряването на защитата на живота и здравето на населението.

На 6 декември 2006 г. Народното събрание приема Закон за защита при бедствия, обнародван в Държавен вестник — бр. 102 От 19 декември 2006 г. Чл.9 ал.10 и ал.11 предвиждат кметът на общината да разработи, а общинския съвет да приеме общински план за защита при бедствия.

Съгласно чл. 39 на същия закон, кметът на община Стара Загора , по решение на общинския съвет от октомврийската сесия, издаде заповед за създаване на доброволно формирование от 60 души, разпределени в два спасителни отряда и четири спасителни екипа за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

На териториален принцип са определени два спасителни отряда – „Берое“ в Стара Загора, съставен от 30 души, и „Верея“ на Старозагорските минерални бани – от 10 души. Четирите спасителни екипа – “Боруй” – в с. Дълбоки, “Загоре” в с.Хан Аспарухово, “Тракия” в с.Могила и “Железник” в с.Калояновец, са в състав от по 5 човека.

Община Стара Загора организира провеждането на конкурс за набиране на кандидати за доброволци в спасителните доброволни формирования. Кандидатите трябва да представят формуляр по образец, медицинско удостоверение, че са клинично здрави, справка от психодиспансер, че не се водят на отчет, свидетелство за съдимост, копие от документ за придобито образование или правоспособност, писмено съгласие от работодателя за лицата по трудово или служебно правоотношение, декларация за обработка на лични данни.

Срокът за подаване на документите е до 28.12.2012 год. Необходимите заявления и формуляри за попълване са публикувани на сайта на община Стара Загора www.starazagora.bg. За справки и повече информация – стая 318 в общината и телефон – 042/614 818.
*

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн