Баскетболният “Берое” ще търси стабилизиране на позицията си в Булсатком НБЛ чрез домакинска победа над “Балкан” Ботевград в петък

STZAGORA.NET

Георги Младенов

По силите на баскетболния “Берое” е да спечели третата си победа в Булсатком НБЛ в петък, когато от 19.30 часа в общинската зала “Стара Загора” ще излезе като домакин на “Балкан” Ботевград, каза днес пред медиите старши треньорът на отбора Георги Младенов. Колебливия старт в шампионата той отдаде на това, че “…ние сме заедно от 8 август. За толкова време все още бъркам имената на двамата американци – Мич и Майк. А един отбор не се гради за 4 месеца, нито за година”.

По думите на старши треньора сега отборът е много по-добре, отколкото в началото  (контролите и мача с “Левски”). Проблемите са най-вече в борбите под коша – все още беройци губят голям процент от тях, което прави победата трудно постижима.

“Това, което играчите ни – и българите, и американците – правят в момента, е на 50-60 процента от това, което могат. Много имаме да работим още, много неща има да се изправят”, каза Георги Младенов. Запитан за разликите между американския и европейския начин на игра, той разясни, че зад океана правят преди всичко шоу, докато европейските отбори са по-рационални и винаги предпочитат лошата победа пред красивата загуба.
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн