Бъдещи мениджъри се срещнаха с кмета на община Казанлък

STZAGORA.NET

По покана на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, във връзка със 175-годишния юбилей на СОУ „Екзарх Антим І” възпитаници на мениджърските паралелки на най-голямото казанлъшко училище проведоха среща с ръководството на общината.

Заедно с директора на училището Радиана Стефанова и преподавателите Тинка Пенчева и Стефка Добрева учениците разговаряха повече от час с кмета Галина Стоянова, с председателя на ОбС Николай Златанов и заместник-кмета Петър Косев. Децата се интересуваха от възможностите, които предоставя Казанлък за развитие на бизнеса, за справянето с наследения бюджетен дефицит и сформирането на бюджет ‘2013 на община Казанлък, за проекта, свързан с Долината на розите и тракийските царе и древния град Севтополис, както и за други настоящи и бъдещи проекти на Общината.

Стана ясно, че някои от учениците имат намерение да учат право, но считат, че икономическото образование винаги ще им бъде от полза в бъдещото професионално развитие. Те споделиха своето удовлетворение от новия начин на управление на общината, като подчертаха специалното отношение към младите хора. Бъдещите мениджъри дадоха висока оценка за активността на общинското ръководство и желанието му да направи за кратко време редица промени в инфраструктурата и цялостния облик на града.

Това, в което младите хора биха могли много успешно да се реализират и да бъдат полезни за Казанлък, е туризмът, подчерта Галина Стоянова. Уникалността на Долината на розите и тракийските владетели трябва да бъде максимално използвана и непрекъснато да се развива нейният потенциал, а това досега не е правено, сподели тя пред бъдещите мениджъри и икономисти. С обещания за нови срещи кметът на Казанлък и възпитаниците на СОУ „Екзарх І” приключиха първата си делова среща. По-късно вечерта младите таланти от мениджърските параралеки се представиха блестящо и като актьори в скеча „Съдебен процес срещу г-жа Икономическа криза”, който представиха на сцената на ДК „Арсенал” като част от мащабния концерт по повод 175-ия юбилей на училището.

Паметен плакет на Община Казанлък и сърдечни поздравления за празника поднесе Галина Стоянова на директора на училището, на всички бивши и настоящи преподаватели и възпитаници. В своето слово тя подчерта колко важно и значимо за развитието на образованието в общината е СОУ „Екзарх Антим І” с неговите традиции, съхранени от Възраждането, с неговата креативност и иновативни методи на обучение днес.
*vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн