Председателят на ОбС – Стара Загора Емил Христов е избран за зам.-председател на НАПОС

STZAGORA.NET

Емил Христов

Председателят на Общински съвет – Стара Загора Емил Христов беше избран за зам.-председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети /НАПОС /. Това стана на заседание на Управителния съвет на асоциацията след проведената в края миналата седмица в Стара Загора среща на председателите на Общински съвети в страната.

Заседанието прие и становище относно проекта за Закон за местното самуправление, който се обсъжда в момента от Националното сдружение на общините в Република България и работна група в НАПОС. Заключението на председателите е, че законът, който е спуснат за обществено обсъждане, не е същият, по който работи Постоянната комисия по местно самоуправление към НСОРБ. Критичните бележки към представения за обществено обсъждане закон ще бъдат изпратени на Парламентарната комисия по местно самоуправление към Народното събрание, решиха членовете на УС на НАПОС.

Беше решено още годишната среща на НАПОС да се проведе през април 2013 г. във Варна.

Асоциацията има 197 членове, създадена е на 16 юли 2004 г. и е провела 7 национални конференции, срещи, дискусии, семинари в страната и чужбина.

Председател е Красимира Германова, председател на ОбС в Созопол, а изп. директор Делян Дамяновски, председател на ОбС- Мездра. По предложение на председателя на овакантеното заради предсрочно прекратените правомощия на председателя на ОбС – Сливен Соня Келеведжиева място, за втори зам.-председател на НАПОС беше избран Емил Христов.
*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн