Издърпаха чанта с 25 хиляди лева от ръцете на гост на Стара Загора; водач с 3,50 промила и без книжка отиде в ареста и др. крими новини от днес

STZAGORA.NET
На 31 октомври около 22.29 ч. в Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 50-годишен мъж от Велики Преслав за това, че чрез издръпване в района на старозагорската улица «Петър Парчевич» № 2 му е извършена кражба на чанта от лаптоп, в която носел сумата от 25 000 лв. и документи. Работата по случая продължава от служители на Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Образувано бързо полицейско производство:
На 31.10.т.г. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу 35-год. Н.Ч. от с. Ясеново, общ. Казанлък (неправоспособен водач, непритежаващ свидетелство за управление на МПС), за това, че на същата дата около 19.55 ч. в с. Долно Сахране управлявал лек автомобил “Фолксваген Голф” с великотърновска регистрация след употреба на алкохол с концентрация 3,50 промила, установено с дрегер. На водача е съставен акт, връчен му е талон за медицинско изследване, но същият отказал да даде кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа в Районно управление «Полиция» – Казанлък.

Разкрити престъпления:
В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Казанлък по отношение на двете взломни кражби от ресторант, разположен на ул. «1-ви май» в с. Кънчево, осъществени на 29.02.т.г. и 18.10.т.г., при които са отнети хранителни продукти, бутилки с алкохол, кутии с енергийни напитки и др., са установени и задържани извършителите на деянията. Това са 16-годишният М.И. от с. Кънчево и 15-годишният К.Ж. от Стара Загора. Констатирано е, че М.И. е извършител и на още една кражба, по която е образувано досъдебно производство. Работата по случаите продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Казанлък по отношение кражбата от апартамент, разположен на казанлъшката улица «Александър Стамболийски», осъществена през минала година, когато са отнети гоблен, ютия, сервиз и др. вещи, са установени извършителите на престъплението: 30-годишната Н.Х. и 32-годишният П.С., и двамата от Казанлък. При претърсване на обитавания от задържаните апартамент, разположен в бл. 2 в казанлъшкия комплекс «Васил Левски», са открити и иззети около 1 грам бяло прахообразно вешество (амфетамин) и около 800 грама суха зелена тревиста маса (канабис). По случая е образувано досъдебно производство.

Кражби:
За времето от 29.10.т.г. до 31.10.т.г. от строителен обект, разположен на старозагорската улица «Проф. Митко Гогошев» № 37, чрез срязване е извършена кражба на неустановено количество ел. кабели. Работата по случая продължава от служители на Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора.

За времето от 12.10.т.г. до 31.10.т.г. чрез взломяване на вратата на избено помещение към частна къща в Крън, собственост на 65-годишен пловдивчанин, е извършена кражба на два медни казана, медна лозарска пръскачка, пет медни тави, медна фуния, 10 м кабел и около 15 литра ракия. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

За времето от 20.10.т.г. до 31.10.т.г. чрез взломяване на входната врата е проникнато в трафопост «Строител-3» в Гълъбово, откъдето е извършена кражба на 15 м медни проводници, собственност на «ЕВН България Електроразпределение» АД. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Гълъбово.

ПТП:
На 31.10.т.г. около 07.30 ч. в района до казанлъшката бензиностанция «Славена» поради движение с несъобразена скорост в условията на ляв завой и завъртане на пътното платно, лек автомобил “Фолксваген Голф” със старозагорска регистрация, управляван от 18-годишния Р.Т. от с. Хаджидимитрово, община Казанлък, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в насрещно движещия се лек автомобил “Рено Клио” със старозагорска регистрация, управляван от 52-годишния Д.Л. от Казанлък. След пътния инцидент водачите отстраняват автомобилите от платното за движение и се прибират по домовете си. Около 10.00 ч. обаче водачът на фолксвагена потърсил спешна медицинска помощ, като е откаран в казанлъшката болница, където е установено, че е получил контузия на шията и комоцио без фрактури и счупвания. Оставен е за лечение, без опасност за живота.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
*gerb

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн