Граждански клуб ЛИПА организира укрепването на Стария чинар в парк “Бедечка”

STZAGORA.NET

*
И Граждански клуб ЛИПА се включва в обявеното за утре (сряда, 31 октомври 2012 г.) от 15.00 часа почистване на района около Стария чинар, намиращ се в парк “Бедечка”.

Специалисти определят възрастта на дървото на 680 години. През 1960 г. Стария чинар е обявен за природна забележителност.

Освен че ще се включи в екоакцията, ролята на Граждански клуб ЛИПА е в надграждане на проекта на Гражданско обединение Екоцентър Стара Загора, от който също получихте покана за събитието.

Граждански клуб ЛИПА организира изработването на Задание за проектиране (Изготвяне на технически инвестиционен проект за обект: Укрепване на Стария чинар и благоустрояване на околната територия в парк Бедечка, гр. Стара Загора). Негови автори са: ландш. арх. Тодор Добрев, инж. констр. Стойко Търнев и ландш.арх. Велина Симеонова. Те също ще присъстват на събитието.

Граждански клуб ЛИПА разкрива и дарителска банкова сметка за събиране на средства за запазването на вековното дърво и превръщането на парка в туристическа атракция.
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн