Лидерът на СДС Емил Кабаиванов: Ще се явим на изборите самостоятелно или в партньорство с други десни партии, но не и в коалиция

STZAGORA.NET

*
“Синята коалиция беше създадена в интерес на ДСБ. Ако ние се бяхме явили самостоятелно, щяхме да бъдем част от този парламент като СДС. За ДСБ беше съмнително – заяви пред медиите в Стара Загора днес лидерът на СДС Емил Кабаиванов (в средата на снимката).

Той се оплака от трудните контакти с коалиционния партньор ДСБ. “Преговаряхме за листите за местните избори изключително трудно. Ако ние кажем примерно “Подаряваме ви този микрофон”, от ДСБ ще кажат: “Не, не, не искаме точно този. Ако може да е в ей такава опаковка и да не ни го давате в Стара Загора, ами в Пловдив” – обясни картинно Кабаиванов. Той съобщи, че досега като председател на СДС е отправял три писма до ръководството на ДСБ с предложение за среща, но тъмносините партньори намерили начин да отклонят и трите. “Досега не съм се срещал с Иван Костов и не желая да имам специални отношения с него”, откровено призна лидерът на СДС.

СДС няма да взема решение, с което да задължава местните си структури, които работят добре с ДСБ, да се разграничават в предстоящата предизборна кампания от партията на Костов, увери Емил Кабаиванов.

За явяването на СДС на парламентарните избори според него има три варианта.

Първият е самостоятелна регистрация на СДС, но с политически споразумения с други десни партньори и десни личности, които са одобрени от съответните областни организации и които могат да намерят място в сините листи. “Това е партньорство. Не нова коалиция, а партньорство”, наблегна Кабаиванов.

Вторият вариант е партията да се яви изцяло сама.

И третият вариант, който обаче изглежда и най-невероятно, е СДС да влезе в нова предизборна коалиция. “Първо, няма време да се налагат нови имена, да се дават обяснения защо правим коалиция и т.н.”, обясни синият лидер. По думите му – ще се прибегне до един от първите два варианта, но решението ще бъде взето от Националния съвет на СДС. Това ще стане или в края на тази година, или в началото на следващата.
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн