Казанлъшки военослужещи с отличия за празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада

STZAGORA.NET

Галина Стоянова връчи на бриг.ген. Красимир Кънев символа на Казанлък – роза от планински кристал.

Двама военнослужещи от военните формирования на територията на Казанлък бяха отличени днес за постигнати високи професионални резултати и по случай 20-та годишнина от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Отличените са Бончо Петков и Александра Лачева, които получиха своите награди по време на тържествената церемония по повод празника на бригадата.

Според началника на отбраната ген. Симеон Симеонов 61-ва Стрямска механизирана бригада е основата на Сухопътните войски в България, които пък са основата на Българската армия. Около 80% от личния й състав е участвал в мисии зад граница, военнослужещите са се отзовавали във всички случаи на кризисни ситуации в подкрепа на гражданите и местната власт.

Темповете и ритъмът на подготовка в бригадата са смазващи, каза в своето слово командирът й бриг.ген. Красимир Кънев, но затова пък постиженията в професионалното развитие на състава са впечатляващи.

Кметът Галина Стоянова връчи поздравителен адрес до бригадата, а бриг.ген. Красимир Кънев получи от нея паметен знак на Общината и символа на Казанлък – роза от планински кристал (на първата снимка).

Празникът в Карлово започна с официалното посрещане на началника на отбраната ген. Симеон Симеонов. В тържеството участваха още зам.-началникът на отбраната ген.-майор Йордан Йорданов, командирът на Сухопътните войски ген.-майор Стефан Василев, бригаден генерал Васил Димитров – началник-щаб на Съвместното камандване на силите, който връчи награди на военнослужещи и поздравителен адрес от името на командира на СКС ген.-лейтенант Атанас Самандов, бивши командири на 61-ва Стрямска механизирана бригада, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, кметът на община Сливен Кольо Милев – бивш командир на бригадата, кметът на община Павел баня Станимир Радевски и др. Бойците и командирите получиха поздравителен адрес от министъра на отбраната Аню Ангелов, а за доброто им настроение допринесе концертът на Представителния ансамбъл на Българската армия.
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн