98% от неплатените данъци и осигуровки в региона са постъпили в хазната

STZAGORA.NET
Събраните просрочени задължения от Офиса на НАП в Стара Загора от началото на годината възлизат на 49 милиона лева. В резултат на предприетите от публичните изпълнители мерки към държавния бюджет са платени 30 милиона лева от забавени данъци и 19 милиона лева осигурителни задължения.

С повечето некоректни граждани и представители на фирми служителите на приходната агенция са провели разговори по телефона или са им изпратили съобщение по електронната поща с цел напомняне за плащане на сумите. В случай, че до 7 дни след получаване на поканата лицата, натрупали задълженията, не предприемат действия по плащането им, публичните изпълнители налагат законовите мерки по принудителното им събиране. Към момента прилаганите подходи за директна комуникация с длъжниците имат положителен ефект и в бюджета постъпват закъснелите плащания на ДДС, данък печалба и осигуровки.

От Офиса на НАП в Стара Загора препоръчват на всичките си клиенти след получаване на покана за доброволно изпълнение или впоследствие и на запорно съобщение, да се свържат с посочения публичен изпълнител и да изберат възможност за погасяване на натрупаните задължения към бюджета.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн