Казанлък се включва в Световния ден на туризма

STZAGORA.NET
Община Казанлък се включи в националния конкурс „Общините за развитието на туризма”. Заключителният етап на конкурса ще се състои утре, 27 септември, в Пловдив. 27 септември се чества като Световен ден на туризма. В програмата са предвидени редица събития като уъркшоп за професионалисти в туризма под наслов „Иновативни подходи и добри практики в туристическата дейност на общините”.

Представяне на тема „Нови акценти в Закона за туризма” и „Актуални въпроси и предложения за националния туристически маркетинг” ще направи заместник-министър Иво Маринов и представители на МИЕТ. Кметът на Казанлък Галина Стоянова ще направи презентация “Добри практики в туристическата дейност на община Казанлък”. Със свои презентации участват още Даниел Панов – кмет на Велико Търново, Иван Тотев – кмет на Пловдив, инж. Пламен Петков от община Ловеч и др. Николай Йотов и инж. Стефан Шулц ще представят уникални иновативни интерактивни аудиовизуални спектакли.

В богатата програма е предвиден спектакъл на творчески колективи от общините, участващи в конкурса – включително и от община Казанлък. Концертът ще започне с ритуал на площад “Хисар капия”, след което ще продължи на открита сцена в Лапидариума на Стария град.

В 19 часа е дългоочакваният финал на конкурса „Общините за развитието на туризма” и награждаване на спечелилите с участието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Очаква се Община Казанлък да бъде една от отличените в националното състезание в областта на туризма.

Целта на Световния ден на туризма е да се насърчава усещането на международната общественост за значимостта на туризма и неговата роля за развитието на социалната, културната, икономическата и политическата сфера в обществения живот. Празникът се отбелязва повече от 30 години – началото му е поставено през 1980 г., като всяка година се акцентира върху различни възможности и предизвикателства пред туристическата индустрия по света. Темата за 2012 г. е “Туризмът и устойчивата енергия: двигател за устойчиво развитие”.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн