В Нощта на изкуствата в Стара Загора представят видеокаталога „Това е България“

STZAGORA.NET

На 28 септември от 20.00 ч. в Туристическия информационен център (бул. „Руски“ 27) в Стара Загора творческият екип, реализирал проекта, ще представи видеокаталога „Това е България“. Представянето е част от програмата „Нощ на изкуствата’ 2012“.
„Това е България” включва поредица от 12 телевизионни филма, всеки с продължителност до 25 минути, които обхващат отделни теми от историята на България. Колекцията е допълнена с пълнометражен 90-минутен представителен филм за България.

Екип от 14 души с две FULL HD камери е заснел около 80 000 кадъра от 2100 обекта, като са изминали 120 000 км в цялата страна.

Проектът е реализиран с оборудване, доставено по ОП Конкурентоспособност на българската икономика 2007 – 2013 г.

Проектът е реализиран под патронажа на Постоянната комисия за Република България на ЮНЕСКО, с институционалната подкрепа на Министерството на културата, Министерството на образованието, науката и младежта, Министерството на външните работи, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Агенцията за българите в чужбина и с финансовата подкрепа на Българската Агенция за инвестиции.
*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн