Стара Загора ще бъде домакин на форум за противообществените прояви при децата

STZAGORA.NET
На 28.09.2012 г. (петък) от 11,00 ч. в зала “П.Р.Славейков” на Община Стара Загора ще се състои форум, организиран от Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ЦКБППМН) към Министерски съвет и МКБППМН към Община Стара Загора. Гост-лектор е Константин Томанов, секретар на ЦКБППМН към МС.

Програмата на ЦКБППМН за 2012 г. предвижда провеждане на обучителна сесия на обществените възпитатели (педагози, психолози) от местните комисии на всички общини в Старозагорска област. Нейната цел е повишаване на квалификацията и усъвършенстване на работата им в съответствие с разпоредбите на Правило 22 на Минималните стандартни правила на ООН за правораздаване при непълнолетните.

Модулът е ориентиран към особено актуални теми, свързани с предотвратяване и противодействие на детската престъпност, правна рамка, агресия и насилие при подрастващите, идентификация и работа с екстремистки и радикални младежки групи (неонацисти, леви и десни екстремисти, футболни хулигани), как да превърнем училището в сигурна среда за децата, както и дискутиране на проблемни сфери в превантивната работа и др. В обучението ще вземат участие и секретарите на местните комисии за БППМН от област Стара Загора, които пряко ръководят работата на обществените възпитатели.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн