Кметът Живко Тодоров се срещна с представители на Националния младежки форум

STZAGORA.NET

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров участва на 23 септември в работна среща с представители на Националния младежки форум (НМФ) и различни младежки организации от Стара Загора.

В Зала 2 на Община Стара Загора се събраха членове на управителния съвет на НМФ начело с председателя му Веселин Илиев, Сдружение „Свят без граници”, „Младежки форум 21 век”, “Различният поглед”, „Корпус на мира”, Младежки център за развитие „Взаимопомощ”, Youth for Understanding, Прабългарска школа за оцеляване БАГА-ТУР и др.

Основната цел на срещата бе сформирането на Младежки консултативен съвет към Община Стара Загора, който да бъде гласът на младите хора при определянето на дългосрочните приоритети и политики в работата на общината.

“Изключително важно е, че всички вие сте обединени и работите целенасочено за интересите на младите хора, за диалог с местните и национални власти – подчерта Живко Тодоров. – Надявам се в най-скоро време да бъде изграден силен Младежки консултативен съвет, да приемем правилник за неговата работа, както и да се предвидят средства в бюджета за следващата година за младежки прояви и инициативи, които да бъдат запомнящи се и с дългосрочна визия.

Община Стара Загора работи върху различни идеи, една от които е изграждането на Младежки център в бившето кино „Жельо Диманов”, съобщи кметът. Най-добре би било той да бъде управляван от неправителствени организации и именно там младите хора да развиват идеите си. На същото място е предвидено да заработи и кариерен център, в който работодателите да търсят кадри, а младежите – информация за възможностите за трудова реализация.

Стара Загора ще бъде пример за работата на младежките организации с общината. Именно заради това НМФ ще включи града като пример за добрата воля на местната власт по време на участието си на предстоящия младежки форум в Родос.
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн