Днес в Стара Загора: Ден на диалога между законодателната и местната власт

STZAGORA.NET
В общините областни центрове от 11.00 ч. днес ще се проведе традиционният Ден на диалога между законодателната и местна власт, организиран от Национално сдружение на общините в Република България. Темата на дискусиите тази година ще бъде “Подобряване на средата за развитие на общините през 2013 г.”

В Деня на диалога тази година ще се срещнат кметовете и общинските съветници от новия мандат на местната власт с депутатите от 41-то Народно събрание, чийто мандат изтича през следващата година.

Дискусиите тази година ще имат два специфични акцента:
* Финансово-икономическата криза, която изправи общините пред сериозни предизвикателства и чието решаване изисква подкрепа включително и чрез законови промени.
* Голямата реформа във водния сектор, която ще засегне в много голяма степен местната власт и гражданите. Общините ще имат възможност да представят пред народните представители своите притеснения и идеи за подобряване на тази важна публична услуга.

Денят на диалога ще протече на всички места при следния дневен ред:
* Промени в законодателството за местните финанси;
* Очаквания на общините по макрорамката на бюджета за 2013 г.;
* Предстоящи промени във водния сектор;
* Въпроси от регионално значение.

Денят на диалога се провежда от 1998 г. насам. На тези срещи едновременно в цялата страна (по избирателни райони) се събират за дискусия народни представители, председатели на общински съвети, кметове на общини, областни управители, експерти, неправителствени организации и медии. Форумите, провеждани по еднакъв дневен ред, подготвен с аргументирани материали от НСОРБ, са посветени на въпроси от изключителна важност за местното самоуправление, както и на очакваните от общините законодателни промени за следващата година.
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн