Казанлък: Кметът Галина Стоянова с презентация в Деня на диалога между местната и законодателната власт

STZAGORA.NET

Галина Стоянова

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова, която е член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, направи в днешния Ден на диалога между законодателната и местната власт презентация на тема „Подобряване на средата за развитие на общините през 2013 година”. В представянето тя засегна промените в законодателството, касаещи общините, като акцентира върху проектозакона за публичните финанси, промените в Закона за местните данъци и такси, Закона за общинския дълг и др.

В своето изложение Галина Стоянова обърна внимание на грижите за децата и потребителите на социални услуги, инвестициите в основната общинска инфраструктура, изпълнението на европроектите. За реализация на проекти с европейско финансиране общините ще настояват за увеличаване капитала на фонд ФЛАГ с 40 млн. лв., както и за приемане на траен механизъм за споделяне на последиците от налагането на финансови корекции между държавата и общините в размер на 70-80 млн. лв.

Кметът на Казанлък подчерта, че тези мерки са необходими на общините, за да могат да управляват проектите с финансиране от Европейския съюз. Галина Стоянова изрази и предложението на общините размерът на изравнителната субсидия да достигне 270 млн. лв. при 241 млн. лв. през 2011 г., с което да се подпомогне съфинансирането на европроекти.
*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн