БСП-Стара Загора публикува писмото си до Изпълнителното бюро на партията, с което иска отзоваването на секретаря-отговорник за региона Красимир Янков

STZAGORA.NET
За това писмо стана дума по време на срещата на членовете и симпатизантите на БСП в Стара Загора със зам.-председателя на партията Янаки Стоилов миналата седмица. Темата зачекна в свое изказване от място експредседателят на Общинския съвет Бойчо Биволарски.

Днес въпросното писмо е публикувано на сайта на Областния и Общинския съвет на БСП-Стара Загора. Заради широкия обществен интерес към темата го препечатваме без редакторска намеса:

“Ние, членовете на Общинския съвет на БСП в Стара Загора, сме изненадани и дълбоко огорчени от поведението на др.Красимир Янков, секретар „организационна дейност и връзка с местните структури на партията”, на заседанието на ИБ на БСП на 11 септември 2012 г. Там той е направил искане за провеждане на ново заседание на конференцията на Старозагорската общинска организация за избор на председател на Общинския съвет на БСП, като е представил подписи на делегати, без да има яснота относно достоверността им.

Удовлетворени сме, че членовете на ИБ са проявили здрав разум и не са се поддали на подобна интрига, която със сигурност отново би взривила крехкото равновесие и спокойствие, което се стремим да запазим сред нашите членове. Но поведението на др.Янков силно ни тревожи, тъй като това не е първият му опит да работи срещу легитимно избраните органи на общинската организация и да настройва част от социалистите. С действията си по време на предизборната кампания за местни избори 2011г., др.Янков също създаде негативно отношение към себе си. Известно е, че за това се използва енергията на млади хора, тяхната всеотдайност и чувства към социалистическата идея. Но уронването на престижа и усилията на новоизбраното ръководство да стабилизира организацията и насочи усилията на социалистите към предстоящите избори вреди не само на нашата структура, а на БСП като цяло. Недопустимо е да продължават опитите за вътрешнопартийна чистка, за дестабилизиране на Общинския съвет и противопоставяне на едни членове на други. Недопустимо е секретар на ИБ да не се съобразява с решение на ОПКК, която излезе с категорично становище по легитимността на общинските органи. Това вреди не само на нашия авторитет, но и на Българската социалистическа партия.

Имайки предвид гореизложеното, настояваме Красимир Янков да бъде отзован като отговорник за Общинската организация на БСП.

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА БСП – СТАРА ЗАГОРА”
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн